A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Román ügyészség: Robbantani akart a Hatvannégy Vármegye Erdélyben

2015. december 01. 15:05

Őrizetbe vették Romániában a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik kézdivásárhelyi vezetőjét, aki állítólag házi készítésű bombát akart robbantani a román nemzeti ünnep alkalmából tartott kézdivásárhelyi rendezvényen.

2015. december 01. 15:05

Házi készítésű bombát akart a román nemzeti ünnep alkalmából tartott kézdivásárhelyi rendezvényen felrobbantani a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik helyi vezetője, akit őrizetbe vettek – jelentette be kedden a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes ügyészség (DIICOT). 

A DIICOT honlapján közzétett közlemény szerint az illetőt az alkotmányos rend elleni cselekedetek elkövetésének a szándéka, és a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértése gyanújával vették őrizetbe. A DIICOT szerint a házkutatások során lefoglalt eszközök alkalmasak voltak arra, hogy román állampolgárokat és javaikat veszélyeztessék.

A kézdivásárhelyi HVIM korábbi közleménye szerint a DIICOT egész napos házkutatást tartott hétfőn a szervezet elnökének lakásán. A Székelyhon által idézett közleményben azt írják: Beke István lakásából egy magyar nemzeti lobogót, a HVIM-hez köthető zászlókat és pólókat, a szervezet írott iránymutatását, valamit Beke számítógépét és laptopját vitték el az ügyészek és a munkahelyén is házkutatást tartottak.

A HVIM közlése szerint a hatóságok a helyi elnöknél lefoglaltak „egy airsoft köridőmérő szirénát, airsoft optikai segédeszközt, szilveszteri petárdát és születésnapi tortára helyezhető csillagszórót” is.

Az ügyészség a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) segítségével derítette fel a kézdivásárhelyi esetet.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. december 03. 00:24
A ROMÁNOK IS RÖHÖGNEK A TERRORVÁDON A román Hírcsárda, a szatirikus kamuhíreket gyártó Times New Roman gyilkos iróniával alázza szét a kézdivásárhelyi HVIM-esek elleni terrorvádat. Szerdai cikkükben "bemutatják" a Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) "döbbenetes bizonyítékait", amelyek "megmutatják a szélsőséges magyarok igazi mértékét". A vármegyések elleni tragikomikus eljáráson gúnyolódó cikkük alig fél nap alatt több, mint 4 ezer lájkot kapott. http://alfahir.hu/a_romanok_is_rohognek_a_terrorvadon
DavidBL
2015. december 02. 06:29
Szülinapi tortára helyezhező csillagszóróból bomba??? Nagyon komoly. Ez a román terrorelhárítás jobb, mint a TEK. Szerintem csak tüzijátékot akartak a srácok.
Szümi
2015. december 01. 22:04
Így volt, bizony, csak elázott a puskapor.
Szúnyog
2015. december 01. 17:28
Ócska provokáció a románok részéről. Szegény srácnak meg sok évre tönkreteszik az életét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról