Bombariadó miatt vonult ki a TEK az óbudai diplomataiskolához

2015. december 09. 14:05

TEK-es fegyveresek és rengeteg rendőr vonult ki az óbudai The British International Schoolhoz. A brit diplomataiskolában bombariadó volt, amit a TEK azért is kezelt komolyan, mert a névtelen bejelentő a robbanás idejét és pontos helyét is megjelölte. Bár a szakemberek feltehetően nem találtak robbanószerkezetet, az iskola környékét tűzszerészeti munkálatok miatt lezárták.

2015. december 09. 14:05

A TEK fegyveresei és rendőrök szállták meg a Kiscelli közben található The British International Schoolt szerda reggel. Az Index információi szerint a diplomataiskolában bombariadó volt.  Az ORFK reggel háromnegyed kilenckor kapta a riasztást, a BRFK és a TEK ezt követően vonult ki a helyszínre.

Az iskola körülbelül hétszáz diákját a Kiscelli Múzeumban, valamint a tornateremben helyezték biztonságba, itt várakoztak, míg szüleik értük nem mentek. 

A szakemberek feltehetően nem találtak bombát a helyszínen, de a BKK közleménye szerint tűzszerészeti munkálatok miatt lezárták a III., Bécsi úttól felfelé a Kiscelli utca–Kolostor út útvonalat, a Kiscelli közt, a Remetehegyi út, a Kolostor út, a Folyondár utca és a Mátyáshegyi út egy-egy szakaszát.

Az Index úgy tudja, a rendőrség és a TEK nagyon komolyan vette a fenyegetést, mivel a telefonáló a bomba robbanásának pontos helyét és idejét is megjelölte. Ráadásul a brit légierő december 3. óta bombázza az Iszlám Állam szíriai állásait. 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2015. december 09. 19:24
Álhír: Bombariadó volt a ... intézményben. A szakértők átvizsgálták a kiürített épületet, de nem találtak bombát. A robbanásban senki sem sérült meg. Az ilyen hírnek jobban örülnék, mint a be nem jelentett robbantásnak, vagy a nem komolyan vett bombariadónak.
Senye Péter
2015. december 09. 16:30
Sajnos n számú kamu fenyegetés után az n+1-edik már éles lehet.
kjkj945
2015. december 09. 14:54
Valaki nem akart dolgozatot írni?
bookmark
2015. december 09. 14:52
Tesztelték a hatóságok reakció idejét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!