Kijutott a magyar labdarúgó válogatott az Európa-bajnokságra!

2015. november 15. 21:35

A magyar válogatott az idegenbeli 1-0 után hazai pályán 2-1-re győzött Norvégia válogatottja ellen, így kettős győzelemmel kiharcolta a részvételt a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra. 44 év után lesz ott újra kontinenstornán a magyar csapat.

2015. november 15. 21:35
Kiss Brigitta

1972 után újra kijutott az Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott, miután idegenben aratott 1-0-ás győzelem után hazai pályán is legyőzte Norvégiát az Eb-pótselejtezőn. Utoljára az 1986-os vb-n volt világversenyen a magyar csapat.

Jól indult a Norvégia elleni Eb-pótselejtező: a 14. percben Priskin Tamás kapott remek labdát Kádár Tamástól, és mintegy 15 méterről kilőtte a kapu bal felső sarkát.

Nem maradt érintetlen a norvég kapu a második félidőben sem: a 83. percben Dzsudzsák Balázs szögletét Böde Dániel csúsztatta meg fejjel, majd az egyik norvég játékosról, Henriksenről a kapufára, onnan pedig a norvég kapusra pattant, aki rosszul ért hozzá és így a hálóba ütötte a labdát. Ezzel a góllal már 2-0-ra vezetett a magyar válogatott.

A 87. percben aztán szépített a norvég csapat: 2-1, és végül ez is lett a mérkőzés végeredménye.

A két meccs alapján összesítve 3-1-re győzték le a magyarok a norvégokat, és ezzel kiharcolták az Eb-részvételt.

Szóval még egyszer: MAGYARORSZÁG KIJUTOTT A 2016-os EB-re!

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Iskender
2015. november 16. 11:26
Nagyon sokáig vártunk erre.Elképesztő az ellendrukk ebben az országban. Itt, ha egy sportoló egy olimpiai bajnok lesz (természetesen úgy, hogy előtte nem támogatta senki, nem volt edzőterem, pálya, cipő, normális étel sem), akkor is elképesztő ellenszenvvel viseltetnek iránta. Láthatóak a magyar sport hiányosságai, de ez akkor is siker. A bukaresti meccs előtt már oda jutottam, hogy arról próbáltam meggyőzni az ismerőseimet, hogy legyenek büszkék azokra a fiúkra, akik ilyen "háttértámogatással" állnak ki az országot képviselve. Ezeknek a fiúknak nagyon fel kellett keményedni lelkileg, hogy ilyen környezetben eredményt tudjanak felmutatni. A foci (sport) és a pénz kb. negyven éve elképesztően összekapcsolódott. Mi kimaradtunk azokból az időszakokból, amikor ennek az új sportvilágnak az alapjait lerakták. Mire a profitorientált világ elért hozzánk, addigra a magyar foci már nem volt befektetésre ajánlott állapotban. Ne felejtsük, hogy Európa ebben is kétszínű. A gazdaságilag visszafejlődő Ukrajnában csempészetből, adócsalásból és az emberek kizsigereléséből brazil, argentin, kolumbiai,mexikói,francia, lengyel idegenlégiósok hadát tartják el. A légiósok bérei ma Ukrajnában a játékos képességeitől függően esetenként több százezer dollárban mérhetők havonta. Az európai nagycsapatok mögött is olyan országok és befektetők állnak, akiket már évek óta el kellett volna ítélni emberiségellenes bűncselekmények miatt. Sokszor véreskezű gyilkosoké... Kicsi ez a magyar foci, de a miénk. Ez a csapat a kihozta, amit lehetett. Előrebocsátom, hogy az EB-n is ki fog tenni magáért. Van még ideje és szerintem egyre nagyobb kedve is, hogy ennél is jobb legyen.Építsünk sok sportcsarnokot, atlétikapályát az iskolákban, hogy ne csak havonta egyszer tudjanak (a napi testnevelésóra mellett)gyermekeink sportszerekhez jutni. 40-60 osztályos, tornaszobákkal rendelkező iskolákban ez így megy ma. Gyermekeink mindegyike tehetséges. Nagy kérdés, hogy milyen impulzusokat és tudást kap a környezetétől. Legyünk mi okosak, ügyesek és sikeresek. Ezt tanítsuk nekik, adjunk igazi lehetőségeket és akkor sokkal nagyobb sikereket láthatunk majd a jövőben. Nem az államon, nem az Unión múlik, hanem rajtunk. Hagyjuk már az örökös sírdogálást és tegyünk valamit önmagunk és gyermekeink test. lelki, szellemi egészségéért. Szidhatták előttem a fanyalgók Dzsudzsákot, hogy milyen rosszul játszik. Minden meccsen kitette a szívét a pályán és példamutató módon játszott. Minden meccsen akkor voltam nyugodt, amikor nála volt a labda. Itt komoly személyiségformáláson mentek át ezek a fiúk. Látni fogjuk ennek még a pozitívumait. Nekünk meg csak adni kell a szeretetünket és méginkább meg fognak táltosodni...
Tintamin
2015. november 16. 11:03
Legalább fél évig lehet vígan örvendezni (Orbán évértékelőjében tuti benne lesz - én kérek elnézést), aztán jönnek a pofonok.. Egyébként ez van akkora dolog, mint harmadszor zsinórban megnyerni az olimpiát? Vagy a fociszurkolást kineveztük nemzetösszetartó tevékenységnek, és ezért öntjük bele a lét? Meg persze ha OV a sakkot szeretné, akkor sakkstadionok épülnének.... (vö: személyi kultusz)
Tintamin
2015. november 16. 10:45
Na, csak tudnak focizni a srácok, ha pofátnalnul nagyra emeljük a gázsit:) Gratulálok!
mákgubó3
2015. november 16. 10:39
Hangsúlyozom,az áljobber csürhének biztos ballibazsidókomcsi vagyok, ettől függetlenül őszintén gratulálok a fiúknak, és végre felnőttként láthatom őket komoly világversenyen, amit köszönök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!