Itt az új Eb-labda, a Beau Jeu: másfél évig tervezték, de ez is kerek lett

2015. november 25. 13:58

Váratlan promóciós ajándékkal lepték meg a Mandiner szerkesztőségét: szerdán megkaptuk a 2016-os francia foci-Eb hivatalos labdáját, a Beau Jeu-t, amin 18 hónapon keresztül dolgoztak az Adidas mérnökei. Mi még csak 18 perce rugdossuk, de sportszakmailag teljesen elégedettek vagyunk a fejlesztésekkel.

2015. november 25. 13:58
Lándori Tamás

Megérkezett a Mandiner Bó Zsúja! Így, Beau Jeu-nak hívják a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos labdáját, amiből szerkesztőségünk is kapott egy példányt, a hozzá adott sajtóanyag pedig a fentiek szerinti kiejtési instrukciókkal is szolgál a franciául „szép játék”-ot jelentő kifejezéshez. 


A Mandiner ügyvezetője teszteli a Beau Jeu-t

Az Adidas menedzserei azt írták a labdához mellékelt, minket sporttársnak szólító levelükben, remélik, hogy a szer nem marad a csomagolásában, hanem „betölti eredeti küldetését”. „Rúgják, kergessék, ami belefér!” – üzenték. Minden vágyuk így teljesüljön, ugyanis amint a futár beállított a váratlan ajándékkal, azonnal heveny futballozás kezdődött a szerkesztőségben, még mielőtt a cég képviselőinek sorait egyáltalán elolvastuk volna.


A Mandiner Koplárovics Bélája

Egy új labda legfőbb előnye: úgy lehet beltérben rugdosni, hogy a falakon nem hagy kosznyomot. A hátránya viszont az, hogy így is ugyanannyi töréskárt lehet vele okozni a munkahelyünkön, mint egy régivel. Végül sikerült megóvnunk a gépeket, és gipszkarton falrészeket is. A következő célunk egy irodaház-bajnokság az épület átriumában. 


Nem csak a fiúk játéka

A sportszernek nem csak a neve francia, mintája is a rendező ország trikolórját idézi, és először Zinédine Zidane Instagram-oldalán láthatta a közönség.

Az Adidas tizennyolc hónapon át tervezte a Beau Jeu-t, ám a forma tekintetében nagy újdonságra ne számítson senki: ez is gömb alakú lett.  Fejlesztettek viszont a tapadásán, és a „repülés közbeni láthatóságán”. Ezt mi is meg tudjuk erősíteni: végig láttuk, miközben repült a szerkesztőség egyik végéből a másikba. A magyar válogatott egyik kapusa szerencsére szintén így van ezzel. Bogdán Ádám szerint a labda gyors, de nem szitál a levegőben. Lovrencsics Gergő ugyancsak a jó súlyelosztást dicsérte, mint mondta, gyorsat és erőset lehet lőni az Eb-labdával.


Nem csak repülés közben, álló helyzetben is jól látható

Reméljük, a magyar csapat minden tagja legalább annyira fogja kedvelni a Beau Jeu-t, mint mi, és a labda olyannyira kihozza belőlük a virtuozitást, mint belőlünk.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. november 25. 20:39
"Mi még csak 18 perce rugdossuk," Jó kutya maximum negyed óra alatt szétkapja.
Akitlosz
2015. november 25. 20:31
"Bó Zsúja! Így, Beau Jeu-nak" Meg franciásan okoskodni sem kellene francia nyelvtudás hiányában. A Beau Jeu-t azaz szép játékot Bó Zsőnek kell ejteni. Ő mint őrületes. El sem tudom képzelni, hogy ez az ú honnan jött, leginkább a francia nyelvtudás hiányából valószínűleg.
Akitlosz
2015. november 25. 20:26
"Itt az új Eb-labda, a Beau Jeu: másfél évig tervezték, de ez is kerek lett" A kerék a kerek ugyan nem a labda. Ez gömbölyű és nem kerek. Nem kellene cikket írni magyar nyelvtudás hiányában.
pemete jakab
2015. november 25. 19:07
No, akkor a magyar válogatott kezdheti a felkészülést az EB-re: lehet gyakorolni a középkezdést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!