Dolgozói felét elküldi a Közgép

2015. október 13. 17:24

„A hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházás-állománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni”, ezért a Közép szerint elkerülhetetlen a csoportos létszámleépítés. A cég 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozójától válik meg.

2015. október 13. 17:24

Az építőipari beruházások visszaesése miatt csoportos létszámleépítést jelentett be az illetékes munkaügyi központnál a Közép – írja az Index. A cég minden második dolgozójától megválik, összesen 350 embert küldenek el: 283 szellemi foglalkozásút és 67 fizikai dolgozót. A létszámcsökkentésre szerintük azért van szükség, mivel „a hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházás-állománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni”.

A Közép közölte, hogy a dolgozóknak minden, jogszabályban előírt járandóságot kifizetnek, illetve hogy a cég jelenlegi megbízásait, folyamatban lévő projektjeit továbbra is szerződés szerint teljesíteni fogja.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monkey4you
2015. október 13. 21:26
Az Index már megint csúsztat!!! Ezek az emberek nyugdíjba mennek!!!
RAMBO
2015. október 13. 21:06
Szuperjó látni, hogy a két geci cicaharcában emberek kerülnek utcára. Nem sajnálom Lajost, kijárt neki ez a bukás, a melóst, aki holnaptól nem tudja, miből él a csládja, azt sajnálom.
lynx
2015. október 13. 20:37
Az elmúlt néhány évtizedben ugyan azok a személyek építik az autópályákat. Csak mindig más színekben. Vegyépszer-Mahíd-Porr-Strabag-Swietelsky-Porr-Colas-Hídépítő-Közgép-Dunaaszfalt-Euroaszfalt(Betonút)-Lavinamix és több tucat kisebb vállalkozás. A Közgép leépülésében nincs semmi újdonság. Nem is az első, nem is az utolsó.
mákgubó2
2015. október 13. 19:34
Micsoda öröm, hogy egy fideszgeci tönkremegy és melósok kerülnek az utcára. Lájkoljátok baromképű fideszmajmok, lájkoljátok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!