Szilvásyék kémügye: új eljárást rendelt el az ítélőtábla

2015. június 05. 11:42

A Fővárosi Ítélő tábla megsemmisítette az első fokú elmarasztaló ítéletet a Szilvásy Györgyöt, két volt NBH-s dolgozót és egy magánszemélyt érintő, 2040-ig titkosított kémügyben, és új eljárás lefolytatását rendelete el.

2015. június 05. 11:42

Megsemmisítette az elsőfokú, elmarasztaló ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla a Szilvásy György volt titokminiszter, a Nemzetbiztonsági Hivatal két korábbi vezetője, valamint egy magánszemély ügyében kémkedés vádjával folyó büntetőperben pénteken kihirdetett másodfokú végzésével. A tábla rendelkezése szerint a megismételt elsőfokú eljárást a Kaposvári Törvényszéken kell majd lefolytatni. Az államtitkokat is tartalmazó ügyben az eljárás zárt ajtók mögött folyt, csupán a döntés rendelkező része nyilvános.

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa 2013. július 5-én kihirdetett ítéletében Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagyot, elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, kémkedésért 2 év 10 hónap börtönre ítélte. Szilvásy György másodrendű vádlott, a Gyurcsány-kormány titokminisztere felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönt kapott. Laborc Sándor volt dandártábornok, negyedrendű vádlottat, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, az elsőfokú bíróság kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt egy év börtönre ítélte, melynek végrehajtást két év próbaidőre felfüggesztette. P. László harmadrendű vádlottat, a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát az államellenes bűncselekmények elkövetésének vádja alól felmentette a törvényszék. Az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. június 05. 15:15
Bezzeg a KGBéla ügyében sziklaszilárd bizonyítékok alapján indítanak eljárást mint tudjuk! Hát akkor meg ebben az inkriminált ügyben mit várhatunk?
kukagyerek
2015. június 05. 15:12
új eljárás = orbán-féle elszámoltatás
tango47
2015. június 05. 14:49
Szégyen az országra nézve a bírói kar. (az ügyészség pedig a mellékelt ábra szerint idiótákból áll).
egyetmondok
2015. június 05. 12:54
Nem kéne már valakinek itt lemondani, ügyészek és bírók közül.. ? Mert ez kezd kissé vicces lenni, s ez az ügy is: kémkedés,ez már csak komoly,nemde, és hát szóval azért ebben (is) évek után lazán arra jut a bíróság, hogy iscsoraz,az elejéről ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!