A pilóta hibája okozhatta a Gripen-balesetet

2015. június 25. 09:25

Az Index a Magyar Honvédség vizsgálataira hivatkozva írja azt, hogy a pilóta hibája okozta a csehországi magyar Gripen balesetét. A pilótának a landolást követően manuálisan kellett volna visszavennie a gázt, de ezt nem tette meg.

2015. június 25. 09:25

A Magyar Honvédség vizsgálata arra jutott, hogy a pilóta hibája okozta a csehországi magyar Gripen balesetét – írja az Index.

Az Index a honvédség vizsgálatára hivatkozva azt írja: a gépen nem találtak olyan technikai hibát, amely a balesetet okozhatta volna. Információik szerint a belső vizsgálat azt derítette ki, hogy a leszállási manővernél a gép parancsnoka egyszerre nyomta meg a féket és a gázt, ezért nem sikerült a pilótának idejében megállnia. A Gripen túlfutott a kifutópályán, a pilóta pedig katapultált. A gépet Ugrik Csaba dandártábornok vezette, akinek a landolást követően manuálisan kellett volna visszavennie a gázt, ám ez nem történt meg.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2015. június 25. 17:27
"Ismét balesetet szenvedett a honvédség egyik gépe, ezúttal a szolnoki katonai bázison. A pilóták leszálláshoz készültek, amikor látták, hogy a motortérből felcsapnak a lángok, Benkő Tibor, vezérkari főnök azt mondta: a két pilóta közül az egyik súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt jelenleg is a budapesti Honvédkórházban ápolják." http://mno.hu/ahirtvhirei/ismet-balesetet-szenvedett-egy-honvedsegi-repulogep-1292427
apoa
2015. június 25. 13:41
Ha az Index írta tutira így volt. Nagy igazmondók!
Learten
2015. június 25. 13:28
Ja felszáll, gyakorlat, leszáll sikeresen aztán elfelejti a gázkart. Már csak a leszállásnál is kezelnie kellett sok más mellett. Hiheteltelen sztori, keresik a bűnbakot. :( (autónál: fék+gáz egy lábbal; úgy hívják hogy kacsázás, bizonyos csúszási helyzetekben hasznos...)
naugye!
2015. június 25. 13:24
Új rendfokozat a seregben: kontártábornok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!