A légi tankolást gyakorolják a magyar Gripen-pilóták

2015. június 26. 18:06

Látványos felvételek készültek arról, ahogy a magyar vadászpilóták a levegőben történő üzemanyag-utántöltést gyakorolják a Gripenekkel.

2015. június 26. 18:06

Ahogy azt Hende Csaba ígérte, a Magyar Honvédség légiereje a Gripen-balesetek ellenére sem mond le kitűzött feladatairól. Ezek között szerepel a vadászgépekkel levegőben történő tankolás gyakorlása. A gyakorlatra azért van szükség mert szeptembertől a magyar Gripenek látják el a balti államok légterének védelmét, és nem zárható ki, hogy az ezzel járó feladatok során huzamos ideig kell a gépeknek a levegőben maradniuk.

Az elmúlt időszak balesetei azért sem odázhatták el a gyakorlatot, mert a honvédség már korábban, határozott időre kibérelte a művelethez szükséges üzemanyag-szállító repülőgépet. 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. június 28. 06:49
Nem a légi tankolás hanem a leszállás a pronléma.
VakzKommondor
2015. június 27. 22:38
debrecenig kellhet. kecskemétről.
Csomorkany
2015. június 27. 14:39
Kész csoda, hogy most le tudtak szállni.
Zsinagóga Gyurcsány Orbán
2015. június 27. 07:51
A cikkhez visszatért, már kondicionálják a lakosság agyát Mossák át a zemberek agyát , készülnek az oroszok elleni háborúra cionék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!