Vona Gábor a néppártosodást magyarázta

2015. május 01. 16:41

A Jobbik elnöke nem örül, hogy más pártok is átveszik programpontjaikat. Kijelentette, az ő programjuk lényege a néppártosodás ellenére sem változott.

2015. május 01. 16:41

 A Jobbik Hajógyári-szigeten tartott Nemzeti Majálisának színpadán Vona Gábort az N1TV-s Kisberk Szabolcs faggatta. Szóba került a néppártosodás kérdése, amivel kapcsolatban a pártelnök nem győzte hangsúlyozni, programjuk lényegileg nem változott. Ahogyan nem változott az Európai Unióhoz való hozzáállásuk sem, noha elismerik, az EU-ból nem lehet egyik napról a másikra kilépni. 

Vona nem örül, hogy más politikai pártok a népszerűség érdekében lemásolják a Jobbik programpontjait, miközben azokat nem képviselik ténylegesen. Példaként említette, hogy Orbán Viktor nemrég előjött a halálbüntetés témájával, majd néhány órára rá egyértelművé tette, hogy nem támogatják annak bevezetését. 

A cigány-magyar együttéléssel kapcsolatban elmondta: miközben a Jobbikot vádolják cigánygyűlölettel, más pártok azzal próbálják elintézni ezt a kérdést, hogy „díszcigányt” ültetnek a soraikba, igazolandó jó viszonyukat a romákkal. Pártja valóban megkülönbözteti az állampolgárokat, de nem etnikai alapon, hanem tisztesség és a tisztességtelenség mentén – jelentette ki.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. május 03. 04:15
Addig szimpatikusak voltunk a nyugatnak amíg belénk nem lépett az eu. Azóta ütnek vágnak, lenéznek, szőnyeg szélére állítanak, kioktatnak, kiemelt figyelemmel össztűz alatt tartanak.
cutcopy
2015. május 02. 21:06
Nem az ígérte a Jobbik hogy kormányra kerülésük esetén azonnal népszavazást tartanának EU tagságunkról..? Most meg kijelenti Vona hogy maradnunk kell az EU-ban mert gazdasági csőd lenne kilépni, ja és mindemellett bevezetné a halálbüntetést is.. )
csergolec
2015. május 02. 12:27
"Ahogyan nem változott az Európai Unióhoz való hozzáállásuk sem, noha elismerik, az EU-ból nem lehet egyik napról a másikra kilépni." Hmmm,akkor mennyi idő kell a kilépéshez???? Oszt ha kilépünk,mi lesz a juniós fejlesztésekkel??
bumburi
2015. május 01. 21:34
Névváltoztatásra lenne szükség ! Legyen : Jobbik Magyar Néppárt :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!