Meghalt a Népszabadság főszerkesztője által elgázolt biciklis

2015. május 14. 09:11

Április 28-án elhunyt az a kerékpáros, akit Murányi Marcell, a Népszabadság főszerkesztője ütött el március 30-án – tudta meg a BRFK sajtóügyeletesétől a Ripost online. A rendőrség vizsgálja, hogy a halálnak van-e összefüggése a balesettel. Az Index úgy értesült: a férfi a gázolást követően kómába esett.

2015. május 14. 09:11

Elhunyt a kerékpáros, akit a Népszabadság főszerkesztője gázolt el autójával még március 30-án Budapesten – írta az Index csütörtök reggel a Ripost online információja alapján.

Szerdán a Napi Gazdaság írt arról, hogy információik szerint a Népszabadság „első embere” még március 30-án, kevéssel éjfél előtt a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost. Murányi Marcellt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg, a Népszabadság főszerkesztője a kihallgatáson a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét – tették hozzá.

A Népszabadság főszerkesztője szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. Csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írta: nem gázolt, és tudatos cserbenhagyás sem történt.

Csütörtökön került nyilvánosságra, hogy a kerékpáros több nappal a baleset után életét vesztette. A BRFK közleménye szerint „a rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel”.

Az Index úgy értesült, hogy a férfi a gázolás után kómába esett. Halála április 28-án következett be. Hozzátették: Murányi Marcell valószínűleg nem tudja, hogy a kerékpáros elhunyt, mivel szerdai közleményében még együttérzését fejezte ki.

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. május 28. 14:30
2015. május 15-e óta (!) néma csend az ügyről! Teljes a kuss. Embargós hír lett a sajtóban, mint azt '90 előttről megszoktuk. Vagy tán van valakinek újabb híre infója az ügyről és a pasasról? Hová megy nyaralni a gázoló? Fidzsi-szigetek?
Fakutya Vigyora
2015. május 15. 11:58
Lehet, hogy a kurucinfó főszerkesztője is ez a mocskoscigányozó Murányi?
Fakutya Vigyora
2015. május 15. 11:57
Hümm... Mindenesetre még Magyarországon is egyedülálló az a főszerkesztői attitűd, hogy először emberi méltóságot is sértő hecckampányt vezénylünk egy nekünk nem tetsző „kegyvesztett” közszereplő ellen, majd amikor kihoztuk a sodrából, lecsapunk rá, és feljelentjük és elitéltetjük. Épp olyan elegáns és bátor dolog, mint a Ringier részéről egy ilyen módszerekkel operáló sajtómunkást kinevezni a legjelentősebb baloldali napilap élére. http://blog.atlatszo.hu/2014/06/megfelelo-embert-a-megfelelo-helyre-muranyi-marcell-esete-gaspar-gyozovel/
Fakutya Vigyora
2015. május 15. 11:40
"Győzike nem hagyta szó nélkül a dolgot, azonnal felhívta a Blikk főszerkesztőjét, Murányi Marcellt, aki azonban Győzike kérdésére, miszerint miért kell őt állandóan kellemetlen helyzetbe hozni, csak annyit mondott, hogy „te mocskos cigány, ennyit érdemelsz, mert csak egy eszköz vagy”. Aztán Győzike megpróbált bejutni szerkesztőségbe, de a főszerkesztő leszólt, hogy a Blikk épületébe ne engedjék fel a roma zenészt. Miután mégis feljutott a főszerkesztőhöz, az egyszerűen rá rúgta az ajtót – állítja a HírExtrának Győzike." http://www.hirextra.hu/2009/04/23/elkepeszto-lemocskosciganyozta-a-blikk-foszerkesztoje-gyoziket/ Ez a Marcell ilyen ajtórárúgós fajta? Jó lenne tudni, mikor merre autózik, hogy kihirdethessük a lakosságnak a kijárási tilalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!