Elsodort egy kerékpárost a Népszabadság főszerkesztője

2015. május 13. 16:22

A Napi Gazdaság arról írt: cserbenhagyásos gázolás gyanúsítottja Murányi Marcell, a Népszabadság főszerkesztője. Murányi az eset kapcsán azt közölte: valóban baleset részese volt, elsodort egy kerékpárost, de ezt akkor és ott nem vette észre. A Népszabadság főszerkesztője ugyanakkor visszatért az eset helyszínére, és elismerte a felelősségét a kihallgatáson.

2015. május 13. 16:22

A Napi Gazdaság arról írt: cserbenhagyásos gázolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Murányi Marcellt, a Népszabadság főszerkesztőjét, miután március 30-án a budapesti Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy kerékpárost, aki az ütközés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Murányi Marcell az eset kapcsán közleményt adott ki, amit az Origo is közölt. Eszerint a megadott időpontban és helyen valóban baleset részese volt. Úgy fogalmazott: „Jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost, hogy azt akkor nem észleltem. Mindössze egy furcsa hangot hallottam, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Hazaérve láttam meg az autóm jobb oldalán, a második ajtó hátsó részénél egy nagyjából 25 centiméter hosszú karcolást. Ekkor azonnal visszamentem a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök és jelentkeztem náluk.

A Népszabadság főszerkesztője azt is közölte: felelősségét a kihallgatáson elismerte, az eset mélyen megrendítette és együttérzését fejezi ki a baleset sérültjének.

A Velvet.hu megszerezte és közölte a balesetről készült térfigyelő kamerás felvételeket is. (A fenti kép egy részlet a felvételekből.)

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. május 14. 08:42
http://magyarhirlap.hu/cikk/24832/Meghalt_az_a_biciklis_akit_elgazolt_a_Nepszabadsag_foszerkesztoje Halált okozó testi sértés előzetesbe vele!
NotaBene
2015. május 14. 08:21
Murányi szerint: "Autómmal a külső sávból egy lelassult trolit kikerülve, majd onnan jobbra kanyarodva úgy sodortam el egy kerékpárost" A galogosátkelő előtt gyorsan megelőzi a trolit, és nem látja a zebrán kerékpározót? A kerékpárosnak zöldre váltott a lámpa, a kocsi meg átment a piroson, vagy a piros lámpa ellenére indult el a biciklis? Mi történt?
Peter8811
2015. május 14. 06:30
A helyében menedékjogot kértem volna Izraelben és elindítottam volna az Izraeli Nép szabadsága című hetilapot.
Brigadéros
2015. május 13. 22:47
Már látom a holnapi nyugati "mértékadó" szocialista-iberális lapok címeit: "Újabb támadás a magyar sajtószabadság ellen!" "Zorbán most már nem átall kamikaze bicikliseket küldeni szabadságszerető és a kormányt bírálni merészelő újságírók megfélelmítésére..." "Folytatódik a putyini recept?!...Tegnap Moszkvában Nyemcov, ma Budapesten Murányi?!" "Szándékosan elütötte Orbán szolgálati autója a legnépszerűbb magyar újság főszerkesztőjét. A lap egymillió olvasója tiltakozik!" ...Azt hiszitek, viccelek??? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!