Index: Előzetesbe került Tomcat, a Tolvajkergetők vezetője

2015. április 29. 22:23

Önbíráskodás, garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték Polgár Tamást, azaz Tomcatet, a Tolvajkergetők csoport vezetőjét – írja az Index.

2015. április 29. 22:23

Önbíráskodás, garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték Polgár Tamást, ismertebb nevén Tomcatet, a Tolvajkergetők csoport vezetőjét - közölte Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az Indexszel.

 
A csoport ugyanis kihelyezett egy GPS-szel ellátott csalibiciklit azzal a céllal, hogy aki elviszi, azt el lehessen kapni. A biciklit ellopták, Tomcat a társaival együtt pedig április 26-án elment az elkövetőhöz Budakeszire, hogy visszaszerezze azt. 
 
Az áldozat azt állította, hogy már eladta a bringát valakinek, mire Tomcat és társai szidalmazni és bántalmazni kezdték. Lefogták, megütötték, Tomcat pedig fejbe rúgta az acélbetétes bakancsával a sértettet. Az áldozat 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és rendőrségi feljelentést tett. A rendőrség nyomozást folytat Tomcat három társa ellen is. 
 
Mint azt Koszta János az Indexnek elmondta, Tomcat ellen a Tolvajkergetők csoport kapcsán két másik ügyben is folyik vizsgálat önbíráskodás és súlyos testi sértés miatt. A bíróság a bűnismétlés veszélyére és a tanúk befolyásolásának lehetőségére hivatkozva helyezte előzetes letartóztatásba.
 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakonyibetyar
2015. április 30. 11:25
A nulla toleranciát sokan hangoztatják, de nem tesznek ellene semmit. Kolompár Winnetou meg Orsós Dzsoki is arra hivatkozott a bíróság előtt, hogy mi csak 2000 Ft-ot vettünk el a védtelen öregasszonytól - több nem is volt nála - más meg milliárdokat lop. Attól meg a bűn az bűn marad és büntetést kíván. A piti tolvajra, meg a politikusra is áll.
bakonyibetyar
2015. április 30. 11:22
A nulla toleranciát sokan hangoztatják, de nem tesznek ellene semmi. Kolompár Winnetou meg Orsós Dzsoki is arra , hivatkozott a bíróság előtt, hogy mi csak 2000 Ft-ot vettünk el a végtelen öregasszonytól, más meg milliárdokat lop. Attól meg a bűn az bűn marad és büntetést kiván. A pici tolvajra, meg a politikusra is áll.
Andre1bp
2015. április 30. 10:34
Liberalizálni kell a fegyvertartást és nincs gond. Ha valaki betör hozzám, jogom van fejbe lőni!!!
Huitzilop
2015. április 30. 08:46
Polgár Tamást egy seggfej pojácának tartom. De tény hogy a tolvajkergetők egy egyértelműen pozitív kezdeményezés. A civil önvédelem és vagyon védelem egyre nagyobb hangsúlyt kap és fog kapni hacsak nem kerül kormányra végre egy olyan politikai erő amelyik a rendőrséget nem csak az autósok levámolására használja hanem ténylegesen bűnüldözésre, és biztosítja a rendfenntartáshoz a megfelelő törvényi és politikai környezetet. Az sem túl jó üzenet hogy amikor valaki egy bicikli tolvajt megver (ha így történt, mert azért megvárnám a másik oldal történetét is, vajon nem e önvédelem volt?), rögtön előzetesbe vágják, míg sok bűnelkövetés közbeni súlyos testi sértésnél azonnal szabadon engedik az elkövetőt (főleg cigányok esetében). Ez csak tovább gyengíti az átlag polgár bizalmát a hatóságokban és még jobban bátorítja a bűnözőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!