GFG: Nem történt semmiféle szentségtörés

2015. március 23. 08:50

Nem a népszerűségre kell törekedni az elemzői pályán, hanem állni kell a lövéseket – mondta GFG a polgári Magyarország mint politikai termék kapcsán.

2015. március 23. 08:50

G. Fodor Gábor nem akart eddig magyarázkodni azzal kapcsolatban, hogy politikai terméknek nevezte a polgári Magyarországot. Szerinte ez a mondata egyébként pozitív folyamatokat indított el a jobboldali emberek lelkében.

Ez nem egy Orbán Viktor-interjú volt, hanem egy GFG-interjú. Én csak egy okoskodó elemző vagyok: az elemzőnek az a dolga, hogy okoskodjon, tehát nem történt semmiféle szentségtörés” – mondta a politológus, aki szerint az ő szakmájának nem a népszerűség a lényege. Ő egyébként erősebbnek érzi magát, mint bármikor, és szerinte Orbán Viktor nem neki üzent a Várkert Bazárban az évértékelőjén, hanem a nemzetnek. Arra a kérdésre, hogy mondott-e valamit neki Orbán, azt mondta: semmi kritikusat nem mondott, kedélyesen elbeszélgettek az évértékelő után.

Az Orbán-Simicska háborúról is kérdezték GFG-t. Szerinte jogában állt Kövérnek, hogy ellenzéki médiumnak nevezze a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet: ő ebben nem lát semmi erkölcsi kivetnivalót.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. március 24. 06:11
GFG! Igenis, szentségtörés naponta százszor történik a még csak okoskodónak sem mondható politikai elemzők részéről is, akik kevés kivétellel a közélet szófosó piaci kofái csupán. Külön csoport a megélhetési színe változók, a csúcs a Pápánál Pápább Kálmánolgák, akik eljöttek eldönteni ki és mi a jó, a rossz, megítélnek Istent és embert.
kuwiq
2015. március 23. 19:42
Bátorság és hűség , mint értékrend. Hűség mihez? Mondjuk, egy elemzőtől azt várná az ember, hogy hisz abban a tudományban, amit gyakorol.
Tintamin
2015. március 23. 16:29
Hát nem is tudom eldönteni, hogy H.Árpád vagy GFG a faszább tanácsadó, amelyik megmondja Orbánnak, hogy mi a retket kezdjen az országgal....
kuwiq
2015. március 23. 15:36
Aha. Szóval egy elemző értékrendje a bátorság és hűség. Azt hittem, a hit a tudományban, amit művel, a szakmai tudásában. Ja, az nincs... Ha a bátorság, a hűség és az árlás megvetése az értékrend, akkor eztán ebből a szempontból kell vizsgálni a századvég "politikai" elemzéseit is. Ergo, nyugodtan lehet legyinteni hogy ez a fidesz, helyesebben Orbán Viktor áltudomános támogatása a hű mamelukok által. Ha kicsit burkoltra is sikerült, de beismerés volt. Ja, anno Churchill mondott egy poént a statisztikáról, de az vicc volt, és annak is szánta. Ha valamit mérni akarunk, azt valamilyen formában számszerűsítenünk kell, tetszik, nem tetszik. A politikai elemzésben is, nem pedig bátorságról és hűségről papolni. A "struktúrák menedzselése" pedig szintén nem lehet ellentétben a napi értékítélettel. Az holnap után is szar marad, legfeljebb kiszárad, poros lesz, nem tűnik fel annyira az út mellett, meg ráragad a kerekekre, széthordják a kocsik. Attól jobb lesz? Riasztó volt, hogy ez az állítólag intelligens ember azt álította, hogy az MTV egy hete létezik - hónapok óta szervezik az átalakítást, kapják a paripát, fegyvert, és ezt bírták összehozni. Ez a struktúra menedzselés arról szól, hogy kéne olyan szervezeti kereteket teremteni, amelyben garantálható a tehetségtelen, de minket támogató médiamunkások foglalkoztatása úgy, hogy ehhez a Simicskának lehetőleg ne legyen semmi köze. Előre rettegek a következő struktúramenedzseléstől, hogy abból mi lesz. Van egy másik sikeres struktúramenedzselés is, a moszkvai vízumkiadás menedzselése. Az is szép munka volt. Bűnözőket a minisztériumokba, de gazdaságosan, egy bűnöző elég kell legyen a külgybe meg a földművelésügyibe is! És sikerült, gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!