A Jobbik örül Putyin látogatásának

2015. január 06. 19:39

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: a Jobbik mindig is a keleti nyitás híve volt, és stratégiai partnerként tekint Oroszországra, mind gazdasági, mind energetikai, mind politikai és kulturális tekintetben.

2015. január 06. 19:39

A Jobbik üdvözli Magyarország és Oroszország vezetőinek találkozását – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök esetleges budapesti látogatásáról Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke az MTI-nek nyilatkozva. A képviselő hangsúlyozta: pártja mindig is a keleti nyitás híve volt, és stratégiai partnerként tekint Oroszországra, mind gazdasági, mind energetikai, mind politikai és kulturális tekintetben. 

Hozzátette az ukrán válság még fontosabbá teszi a kétoldalú geostratégiai egyeztetést. Elfogadhatatlannak tartotta, hogy Magyarország kizárólag a nyugati szövetségesi rendszer tagjaként foglal állást, holott a kárpátaljai magyarok okán egyedi álláspontot kellene kialakítania – vélekedett. Szerinte a válság békés rendezése és az eszkalálódó háború elkerülése érdekében Magyarországnak még a nyugati szövetségeseivel is fel kellene vállalnia a konfliktust. Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány vakon képviseli a nyugati érdekeket, és még a kárpátaljai magyarságot is koncnak dobja. Sorolta: a paksi bővítés, a Déli Áramlat ügye és a kereskedelmi, gazdasági érdekeink is azt diktálják, hogy ne sérüljön a két ország kapcsolata.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2015. január 07. 11:13
Eddig is tudtuk, hogy a Jobbik egy állandóan a magyarságról hadováló, valójában hazaáruló banda.
kukagyerek
2015. január 07. 09:39
Az amerikaiak seggét nyaló, úgynevezett demokraták igen nagy szarban vannak a látogatást illetően, mert minél jobban vonyítanak ellene, annál nagyobb a népszerűsége a Jobbiknak és persze Putyinnak is. THE END - elvtársak!
BőröndÖdön
2015. január 07. 08:24
A jobbik a KGB magyar rezidense...
korona
2015. január 07. 07:46
Én is örömmel várom Putyin látogatását! Az emberiség normális fele már csak Putyinban bízhat, hogy az emberiség sorsa emberibbé válhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!