Úszó Eb: két aranyat és egy bronzot nyert egyetlen este Hosszú Katinka

2014. augusztus 21. 18:38

Magyar éremeső a berlini úszó Eb csütörtöki napján: Hosszú Katinka 200 méter vegyesen, majd alig több mint fél órával később 100 méter háton is győzött, és lényegében az ő remek úszásának köszönhetően lett bronzérmes a női 4x200 méter gyorsváltó is. Kapás Boglárka a váltó mellett 800 méter gyorson is bronzérmes lett, míg Biczó Bence 200 méter pillangón lett ezüstérmes.

2014. augusztus 21. 18:38

Hosszú Katinka a 200 méter vegyes után 100 méter háton is aranyérmet nyert a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A Vasas háromszoros világbajnokát alig 40 perccel a 200 méter vegyesen aratott diadala után szólították ismét a medencébe. Az első 50 méter után negyedikként fordult, de a második hosszon feljött a második helyre. Úgy tűnt, ezen már nem tud javítani, azonban az utolsó métereken hatalmasat hajrázva századra azonos idővel, 59.63 másodperccel csapott célba a végig vezető dán Mie Östergaard Nielsennel. Hosszú 56 századot javított szerdai elődöntős idején.

Hosszú harmadik aranyérmét nyerte Berlinben; hétfőn 400, csütörtökön pedig 200 méter vegyesen védte meg a címét. Pályafutása során pedig kilencedik normálmedencés Eb-aranyát gyűjtötte be.

Hosszú korábban vegyesen is győzött

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján, míg Verrasztó Evelyn negyedik lett. A szám világ- és Európa-bajnokának újabb sikeréhez kétség sem férhetett, már pillangón egy testhossznyi előnyt szerzett, ezt pedig csak növelte háton. A hátralévő 100 méteren, mellen és gyorson csak az volt a kérdés, hogy megdönti-e saját Európa-csúcsát, ez végül 2:08.11 perces idejével nem jött össze, de így is három tizedet gyorsult a szerdai elődöntőhöz képest.

Verrasztó a pillangó és a hát után is másodikként fordult, de aztán mellen megelőzték, és gyorson már nem tudott javítani, így 2:12.95 perccel negyedik lett, ami 35 századdal volt rosszabb, mint szerdai ideje.

Katinka harmadik érme is meglett az este

A Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású magyar váltó bronzérmet nyert 4x200 méter gyorson a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A mostani kontinensviadalon először szereplő Jakabos hatodik helyen „indította” a 200 méter vegyesen másfél órával korábban negyedik helyen végzett Verrasztót, aki visszacsúszott a hetedik helyre. Ezen a pozíción a délutáni program első döntőjében 800 méter gyorson bronzérmes Kapás nem tudott változtatni. Nem úgy, mint a csütörtökön 200 méter vegyesen és 100 méter háton is aranyérmes Hosszú Katinka, aki harmadjára is fantasztikus sebességgel tempózott, aminek köszönhetően 7:54.23 perces idővel behozta a magyar stafétát a harmadik helyre.

Biczó ezüstérmet szerzett

Biczó Bence ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A 21 éves magyar versenyző a fináléban az első 50 méter után a harmadik helyen haladt, féltávnál viszont már második volt, és bár az utolsó, negyedik hosszon riválisai közelítettek hozzá, a hajrában még újítani tudott, így a két évvel ezelőtti, debreceni kontinensviadalon elért eredményéhez hasonlóan második lett. Biczó 1:55.62 perccel csapott a célba, ami 82 századdal volt gyorsabb, mint a szerdai elődöntőben úszott ideje, ezzel pedig mindössze 33 századdal maradt el a győztes dán Viktor Bromertől.

 

Kapás bronzérmes 800 gyorson

Kapás Boglárka címvédőként bronzérmet nyert 800 méter gyorson a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A 21 éves magyar versenyzőtől a táv elején ketten elszakadtak, de a harmadik helyét biztosan tartotta, majd fokozatosan növelte előnyét üldözőivel szemben, így az érem nem forgott veszélyben. Végül 8:22.06 perccel csapott a célba, ami közel hét másodperccel jobb idő, mint amit a szerdai előfutamban úszott.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az orbáni politika szegényellenes!
2014. augusztus 22. 13:41
Egerszeginek és Kovács kokonak tényleg függetlennek kellett volna maradnia!
Szörftábor Msza.hu
2014. augusztus 22. 10:52
Kitűnő! Mi minden vízi sportolónak szurkolunk.
Judah Ben Hur
2014. augusztus 22. 10:39
Csak nehogy Katinka is kiálljon Orbán mögé egy pártrendezvényen mert úgy járna mint szegény Egerszegi.A fél nemzet megutálná!
alex44
2014. augusztus 22. 09:54
jav voltak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!