Megnyílt az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere

2014. július 16. 07:58

A Kossuth tér felújítását bemutató, Wachsler Tamás képeiből rendezett, TÉRképek című fotókiállítással megnyílt kedden este az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere.

2014. július 16. 07:58

A Kossuth tér felújítását bemutató, TÉRképek című fotókiállítással nyílt meg kedd este az Országház Látogatóközpontjának kiállítótere. A kiállított több mint 200 fénykép egyidejűleg kordokumentum és művészfotó – fogalmazott a Wachsler Tamás fotóiból rendezett tárlat megnyitóján az Országgyűlés elnöke.

Kövér László emlékeztetett arra, hogy Wachsler Tamás a rendszerváltás utáni első Országgyűlésnek még képviselőként volt tagja, 2012-től pedig a Kossuth tér újjáépítési projektjét vezeti, miközben fényképezőgépével is megörökíti a beruházást. „A Kossuth tér újjáépítését szeretik párhuzamba állítani a magyar állam újjáépítésével, amelyet nekünk feladatul szabtak ki 2010-ben a választók” – jegyezte meg a házelnök, hozzátéve: a különbség a két újjáépítés között az, hogy a Kossuth téri munkálatok idén lezárulnak. Pontosabban egy feladat még hátravan – fűzte hozzá Kövér László, hangsúlyozva, hogy a 2-es metró kijárata fölötti MTESZ-székház még átépítésre vár.

Zubreczki Dávid, az Urbanista blog szerkesztője emlékeztetett: „Wachsler Tamás talán az egyetlen olyan városfotós, aki megtehette, hogy maga építhette a várost a képeire”. Mint hozzátette, a projektvezető leült beszélgetni azokkal, akiket érdekelt az építés, internetes fórumokon regisztrált azért, hogy megivtasson egy-egy kérdést, és az észrevételeket beépíthesse a munkájába. Ráadásul Wachsler Tamás szeret és tud is fotózni – méltatta az újjáépítési munkálatokat és a kiállítást Zubreczki Dávid.

Wachsler Tamás az MTI-nek elmondta: a beruházást a 2012. januári első kapavágásoktól annak elkészültéig végigkövette kamerájával, megörökítve a munkálatok minden jelentősebb fázisát.

A tárlat augusztus 20-ig hétköznaponként 18.15 és 20 óra között, hétvégenként 16.15 és 18 óra között ingyenesen látogatható az Országház XV. udvarában létrehozott kiállítótérben, amely novembertől a ház építéstörténetét bemutató tárlatnak ad majd otthont.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2014. július 16. 09:58
No, szopós - ellenzék! Uborkaszezonban is van mit átadni a 2/3-os Kormánynak. Persze ez is a kampány része (őszi)! Nektek a nyárra még megmarad feladatként a "tuti befutó" kergetése! A vége a nagy "összefosás" lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!