Kövér: Nincs már határon túli és határon inneni magyar ügy

2014. július 06. 16:59

Kövér László a Duna-ház felavatásán mondott beszédében úgy fogalmazott: nem lehet többé határon túli és határon inneni magyar ügy; a nemzet közjogi egyesítése után immár csak egyetlen szerves magyar ügy létezik: a magyar megmaradás és gyarapodás ügye.

2014. július 06. 16:59

Kövér László szerint nincs, és nem lehet többé határon túli és határon inneni magyar ügy. Az Országgyűlés elnöke az erdélyi Torockón a Duna Televízió Nonprofit Zrt. által létrehozott kulturális központ, a Duna-ház felavatásán mondott ünnepi beszédet. Kövér László hozzátette, a nemzet közjogi egyesítése után immár „csak egyetlen szerves magyar ügy létezik: a magyar megmaradás és gyarapodás ügye”.

A házelnök úgy vélte, a nemzet határokon átívelő egyesítése tulajdonképpen 1992-ben, a Duna Televízió létrehozásával kezdődött. Hozzátette, 2014-ben folytatódik a magyar állam négy évvel ezelőtt megkezdett újjáépítése, a magyar nemzet megerősítése. „Senki jogos érdekét nem sértjük, csak a magyarok érdekét erősítjük, védjük” – fogalmazott Kövér László.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. július 07. 10:02
Laca, hol a f@szban voltál a szégyennapján, a bandáddal együtt?
liberálzöld.
2014. július 07. 09:15
Laca! Akkor újra érvényesek az ezredéves határok? Vagy hogy kell értelmezni a többgenerációs ősbolsi megnyilvánulásaidat?
Adófizető
2014. július 06. 21:27
"a nemzet közjogi egyesítése után immár" - hú a szentségit. Fél napig nem hallgattam híreket. Lehet, hogy közben visszafoglaltuk Nagy-Magyarországot? Vagy csak a Házelnök Úron is egyre inkább elhatalmasodik a nagyzási hóbort?
Tordai Kadosa
2014. július 06. 20:07
Semjén és a fehér ló nem volt ott???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!