„Sikerre ítélt a hungarikum mozgalom”

2014. június 17. 11:35

A hungarikumokért felelős államtitkár szerint a hungarikum mozgalom sikerének záloga, hogy a legtöbb magyar ember szeretné összegyűjteni és megőrizni környezete azon értékeit, amelyek a nemzeti önazonosság hordozói.

2014. június 17. 11:35

A hungarikum mozgalom sikerre ítélt vállalkozás, mivel a legtöbb magyar ember szeretné a környezetében összegyűjteni és megőrizni azokat az értékeket, amelyek a magyar nemzet önazonosságának hordozói – jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

V. Németh Zsolt kedden egy budapesti szakmai konferencia előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a hungarikumok felértékelődését mutatja, hogy az FM-ben államtitkársági szinten foglalkoznak az üggyel és a hozzá kapcsolódó tevékenységgel.

A főrumon a minisztérium, a Hungarikum Bizottság munkatársai, illetve a megyei és a települési értéktár bizottságok képviselői vitatták meg a hungarikum mozgalom egyéves tapasztalatait és a további feladatokat.

A jelenlévőknek bemutatták a Nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjteménye elnevezésű honlapot.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2014. október 03. 12:07
http://index.hu/gazdasag/2014/10/02/a_tokaji_kereskedohaz_raktarkeszletenek_fele_pancsolt_bor_volt/ Ezért nem ér semmit önmagunk kitüntetése, vállon veregetése és tömjénezése. Nem akkor lesz bármi sikeres, mert hungarikumnak nevezzük, hanem akkor ha jó. Ezügyben a kártevő állam egy dolgot tud tenni: ELBASZNI
Fahrenheit 451
2014. június 17. 12:05
"a legtöbb magyar ember szeretné összegyűjteni és megőrizni környezete azon értékeit, amelyek a nemzeti önazonosság hordozói." ezért kéne lecserélni ezeket a hungarikumosokat, mert az pl. az akác, amit hungarikummá erőltettek, egy olyan amerikai özönnövény, ami kiszorítja az őshonos magyar növényfajokat: "Az akác magyarországi elterjedése az utóbbi száz évben gyorsult fel. 1885-ben Magyarország mai területét vizsgálva 24 ezer hektáron nőtt akácfa, 1920-ban már 110 ezer hektáron. 1963-ban érte el a 154 ezer hektárt. Ezután elterjedése új lendületet kapott, 1992-re 268 ezer hektárra nőtt az akácerdők területe, 2014-re pedig csaknem újra megduplázódott, már 463 ezer hektárt borít akácerdő, ezzel a magyarországi faállomány 24 százaléka már akác. Magyarországon így már több akácos van, mint Európa összes többi országában együttvéve."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!