Öt pártot vádol csalással egy aktivista

2014. március 24. 16:31

Feljelentést tett egy aláírásokat gyűjtő aktivista, mivel nem akart részt venni a csalásban – írja a hvg.hu. Marek Bertram öt pártről számolt be, akik egymás között cserélgették az íveket. Marek szerint a csalásban a JESZ, a KTI, a SZAVA, az MCP és a Zöldek Pártja lehet érintett.

2014. március 24. 16:31

A Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatót az a Magyarországi Cigány Pártnak aláírást gyűjtő korábbi aktivista, aki választási csalás miatt feljelentést tett a rendőrségen – írja a hvg.hu. Marek Bertram szerint egyes pártok cserélgették egymás között a szavazóíveket.

Az egyetemista szerint ismeretlen tettesek mellett pártok ellen, így a KTI, a JESZ, az MCP, a SZAVA és a Zöldek Pártja ellen is feljelentést tettek. Marek szerint őket a JESZ és a KTI kereste meg, ő ekkor tett feljelentést, mivel a csalásban nem akart részt venni.

A 444 korábban megírta, hogy a kisebb pártok ilyen módszerekkel szerezhettek aláírásokat egyes kerületekben. A témával a Mandiner is foglalkozott korábban.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2014. március 25. 00:15
Mégis csak az lenne a megoldás, hogy ott állíthasson jelöltet egy párt ha van X számú tagja. Ezzel nem kellene ez az ajánlás. Az X-ben csak meg lehetne egyezni. A támogatás mértéke meg legyen sokkal de sokkal kevesebb.
Berecskereki
2014. március 24. 20:15
Ez lenne az a hiteles Marek Bertalan? Vajon milyen politikai formációt képvisel? "Marek Bertram, egy dunakeszi végzős középiskolás azt mondta: a kormány az egész generációjukat lejáratta azzal, hogy azt akarja elhitetni, a tiltakozó diákok az ellenzéki pártok marionettbábui. A diák szerint "ez a kormány csak akkor tesz gesztusokat, amikor már országos szintű az ellenállás", majd azt mondta: "önök elvesztették a 2014-es választásokat". A közönség ezután kezdte el skandálni azt, hogy "megbuktatok, megbuktatok". http://index.hu/belfold/2012/12/20/nagyon_kitartoan_tuntetnek_a_diakok/
OHM
2014. március 24. 19:28
csak ötöt?!
balint60
2014. március 24. 19:25
Az egyfordulós választási rendszer és a számtalan párt/jelölt indítását megkönnyítő rendszer elvileg kizárják egymást: egyfordulós rendszert két-három, stabil pártokkal rendelkező orszégban alkalmaznak. Ahol sok a versengő párt, ott a két forduló szűri ki a komolytalan/súlytalan indulókat. A Fidesz egypárti választási törvényei nem csak megkönnyítették az indulást, hanem felületes és gondatlan előírásaikkal kifejezetten elősegítették a visszaéléséket. A cél egyértelmű volt: mindenképpen szétaprózni a Fidesz jelölttel szemben induló szavazókat, hogy azután a korlátozás nélküli relatív többségi lehetőség alapján játszi könnyedséggel győzzön a Fidesz. A Fidesz cinkelt lapokkal játszik és a választás ugyan formailag szabad lesz, de nem lesz tisztességes és hiteles.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!