Nem akar szörnyeteggé válni a 4K!

2014. február 10. 08:42

Bemutatta „Új társadalmi szerződés” című választási programját a 4K!. A program 100 oldalas, 12 fejezetből és 416 konkrét intézkedésből áll. A 4K! új alapokra helyezné az adórendszert és a lakásrendszert, új külpolitikai és gazdaságfejlesztési irányt jelölne ki és radikálisan kiterjesztené a dolgozók jogait.

2014. február 10. 08:42

Szombaton Istvánffy András, a 4K! elnöke, Nagy András alelnök és Papp Réka Kinga szóvivő bemutatta a párt „Új társadalmi szerződés” című programját. A program új alapokra helyezné az adórendszert és a lakásrendszert, új külpolitikai és gazdaságfejlesztési irányt jelölne ki, radikálisan kiterjesztené a dolgozók jogait, a mezőgazdaságban átalakítaná a jelenlegi birtokszerkezetet, új alapokra helyezné a biztonságpolitikát, megtisztítaná a kulturális életet a pártpolitikától. Mottója: „A 4K!-nak nincs más programja, csak a fű legalizációja”.

A 4K! elnöke elmondta továbbá azt is, a program egyik fő eleme a politikusok visszahívhatósága, amire azért van szükség, hogy „ne váljunk szörnyetegekké.” A program szerint havi 200 ezer forintos jövedelem alatt nulla százalékos szja-t vezetnének be, ezen felül több kulcs következne: 200 és 300 ezer forint között 35%, 300 ezer forint fölött 40% lenne a sávos adókulcs. Szerintük ezzel a 350 ezer forint alatt keresők jobban járnának, mint az Orbán-, illetve Bajnai-Gyurcsány-kormányok alatt.

A párt a kkv-k adóterheit is jelentősen csökkentené, így kívánja visszaszorítani a feketegazdaságot. „Ezért a nagyvállalatoknak adott brutális méretű vissza nem térítendő állami támogatások helyett a KKV-k részére kedvezményt vezetünk be a munkáltatói járulékra. A kis- és középvállalkozások a teljes munkaidős dolgozók után havi bruttó 200 ezer forintos bérig havi 30 ezer forintot, 200 és 500 ezer forint közötti bérnél 40 ezer forintot, 500 ezer forint fölötti bérnél 30 ezer forintot vonhatnak le a szociális hozzájárulási adóból. Ennyivel kevesebbet kell fizetniük egy teljes munkaidős dolgozójuk után” – mondta Nagy András. Az új adórendszer bevezetése után teljes körű adóamnesztiát, majd a feketefoglalkoztatás Btk-ba emelését javasolják.

A 4K! a lakáshitel-támogatások helyett állami bérlakás-rendszer kialakításában gondolkozik. Szerintük az állam és az önkormányzatok tulajdonában már most is jelentős lakásállomány van, ezért kimenő rendszerben megszüntetjük a lakásszerzési támogatásokat. Az így megtakarított évi legalább 50 milliárd forintot állami tulajdonban lévő bérlakás-rendszer kialakítására fordítanák. Az összeg felét a meglévő lakásállomány korszerűsítésére fordítanák, a másik feléből a legkorszerűbb energetikai elvárásoknak megfelelő lakásokat vásárolnának.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wagner Hopkins
2014. február 10. 12:13
Pityufinak gyűjteni kéne egy arcátültetésre, mert a jelenlegivel csak néhány éberkómás opniszökevényt tud megszólitani.
Wagner Hopkins
2014. február 10. 12:12
Nem váli azzá. Ab ovo az.
Alarik
2014. február 10. 12:10
Nincs is lehetőségetek azzá növekedni. Hülye osztályharcos balfaszok.
bsandor
2014. február 10. 12:03
ezek marhák,lajcsi keres száznyolvanezret én kétszázötvenet és erre engem harmadolnak,maradok kvázi nyolcvannal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!