Nem támogatja az LMP a rezsicsökkentésről szóló politikai nyilatkozatot

2013. október 14. 16:19

Schiffer András szerint az Országgyűlés nem arra való, hogy a „Habony-művek ötletrohamait megvalósítsa”. Az LMP frakcióvezetője szeretné megtudni, milyen nyomásgyakorlás érkezett az Európai Unióból.

2013. október 14. 16:19

Schiffer András az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva ismertette: az Országgyűlés nem arra való, hogy a „Habony-művek ötletrohamait megvalósítsa”, ha Rogán Antal ilyen nyilatkozatokat akar elfogadni, akkor hívjon össze egy pártkongresszust. Hangsúlyozta: szerint nincs olyan felelős politikus Magyarországon, aki szerint ne lett volna bűn a közszolgáltatások „ebek harmincadjára” adása a 90-es években, illetve aki vitatná azt, hogy „vannak lobbi-nyomások Európai Uniós döntéshozó szerveiben”. Kiemelte ugyanakkor: „a fő lobbisták elsősorban az európai néppártból, a Fidesz testvérpártjaiból kerülnek ki”.

Schiffer felszólította Rogán Antalt, hogy hozzá nyilvánosságra: konkrétan milyen beavatkozás, milyen nyomásgyakorlás érkezett az Európai Uniótól a magyar kormány ellen. Mivel azonban egyetlen konkrétumot nem lehetett eddig hallani, ezért az LMP szerint „ez csak a Fidesz kampánygépezetének egy újabb húzása”. Az ellenzéki politikus beszélt arról is: pártja nem támogatja a panaszjoggal kapcsolatos törvényjavaslatot, mert álláspontjuk szerint hatástalan lesz az új szabályozás. Ismertette: a kétharmados kormánytöbbség „lesöpörte” az LMP javaslatait a bejelentők fokozott védelméről, illetve egyes esetekben a kötelező ügyészi eljárások megindításáról.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hadházy Ákos
2013. október 14. 21:11
Az a sok százezer ember, aki nem tudta vagy csak nagyon nehezen tudja fizetni a rezsit, az akkor is nehezen tudja (persze nagyon kicsit könnyebben), ha havi 5-6 ezer forinttal kevesebb lesz. Ezen emberek többsége azért nem tudja a rezsit fizetni, mert munkanélküli vagy max közmunkás. Az állam a közalkalmazottakon felül csak közmunkát tud adni, igazi munkát csak a vállalkozók vagy a gaz tőkések. Utóbbiak többsége viszont valamennyire szereti a biztonságot és nem szeret olyan helyen sok pénzért új céget nyitni, ahol az állam egyik pillanatról a másikra átírja a szabályokat, szerződéseket, adókat. Az energiaszolgáltatók jogszerűen és szerződéseknek megfelelően szedték -az európai országok között számolva közepes árszintű- díjakat. Amikor ez utóbbira Miniszterelnök Úrnak egy interjúban rámutattak, azt felelte, hogy "na és aztán". Egy ilyen beszólás sok munkahelybe kerülhet, legalábbis ha én is gaz tőkés lehetnék, akkor biztosan meggondolnám, hogy létesítek-e ebben az országban bármit is. Persze ha a Takarékszövetkezetek államosítása után még egyáltalán megfordulna ilyen a fejemben.
HSL
2013. október 14. 19:21
riszpekt schiffer
tóth mária
2013. október 14. 17:27
Mindig mondom: várjuk meg , Schiffer kihez dörgölődik a választás előtt! Nem lehet más...
nyugalmazott tanár
2013. október 14. 16:41
Csökkentik a családok terheit? Micsoda dolog! Lehet más is a politika. (LMP) Növeljük meg. Az igen, az valami finom dolog lenne. Még egy kockacukrot is kapna Schiffer a megbízójától. No, ha sikerül belopakodni a hatalomba a hátsóajtón, akkor maj lesz "más" a politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!