Hatvan menedékkérő éhségsztrájkol Békéscsabán

2013. október 16. 15:48

Október 10-én öt Maliból érkezett menedékkérő kezdett éhségsztrájkba a békéscsabai menekülttáborban, ma ötvenöten csatlakoztak hozzájuk. Azt szeretnék elérni, hogy nyílt menekülttáborba helyezzék át őket – közölte a Migráns Szolidaritás Csoport.

2013. október 16. 15:48

A Migráns Szolidaritás Csoport Mandinerhez érkezett közleménye szerint hatvan menedékkérő éhségsztrájkol jelenleg a békéscsabai menekülttáborban. A sztrájkot öt Maliból érkezett menedékkérő kezdte, a többiek ma csatlakoztak hozzájuk. A menedékkérők szerint ők nem bűnözők, így nem értik, miért tartják őket bezárva. Azt követeli, hogy helyezzék át őket egy nyílt menekülttáborba.

A közlemény szerint a menedékkérők Békéscsabán rossz körülmények között élnek és tisztában vannak vele, hogy más menedékkérők nyílt táborokban laknak. A Migráns Szolidaritás Csoport megkérte a BÁH-ot és a rendőrséget, hogy tartsák tiszteletben az éhségsztrájkolók tiltakozását, valamint engedjék szabadon a zárva tartott menekülteket.

2013 első felében hatszor annyi menekült érkezett az országba, mint az előző évben összesen. A menekültáradat kapcsolatban lehet azzal, hogy két strasbourgi döntés alapján Magyarország emberi jogokat sért, mikor idegenrendészeti őrizetbe veszi a menedékkérőket, így a kormány idén januárban megszüntette ezt a gyakorlatot.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2013. október 16. 22:34
Elmenekültek az állítólagos éhezés elől azért, hogy itt éhségsztrájkoljanak. Eszem-faszom megáll.
thymian
2013. október 16. 20:59
Németországban is ezt csinálták/ják. Akinek nem tetszik, vissza lehet menni, ahonnan jött.
bsandor
2013. október 16. 18:45
a francba,szakmailag kell kezelni,hány nap karantén, pestist,kolerát ,sárgalázat meg istentudja mit hozhattak magukkal,ha lejárt a karantén menjenek a balhibbant franciákhoz,esetleg gyurcsihoz egy jó tv.show keretében
nyugalmazott tanár
2013. október 16. 18:42
"a menedékkérők Békéscsabán rossz körülmények között élnek és tisztában vannak vele, hogy más menedékkérők nyílt táborokban laknak. A Migráns Szolidaritás Csoport megkérte a BÁH-ot és a rendőrséget, hogy tartsák tiszteletben az éhségsztrájkolók tiltakozását," Eljönnek Magyarországra, mert állítólag üldözik őket. Itt átmenetileg elszállásolják, teljes ellátást adnak nekik, ami azonban nem felel meg a menekültnek. Most már nem kér, követel, sőt, sztrájkol. Neki dolga van, ahhoz pedig szabad mozgásra van szüksége. A Migráns Szolidaritás Csoport meg akár az Alkaida ügynöke is lehet, a viselkedése alapján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!