Mikortól kap német bért a magyar munkás? 2015. január elsejétől!

2013. szeptember 26. 09:29

Bajnai Gordon elárulta Havas Henriknek, hogyan és mikortól zárkóztatnák fel a magyar béreket a németországiakhoz.

2013. szeptember 26. 09:29

Bajnai Gordon az ATV Voks című műsorának vendége volt 2013. szeptember 17-én, ahol a következő választ adta a műsorvezető kérdésére:

Havas Henrik: Orbán Viktor azt mondta, hogyha Németországban ötszörös bért fizetnek, akkor oda megy a magyar vendégmunkás. Mit tud Ön arra mondani, mikor lesz az, hogy belátható időn belül, ha nemis ötödannyit keres egy magyar munkás, mint egy német kollégája, de legalább megközelítően annyit?

Bajnai Gordon: Megmondom: 2015. január elsejétől. Ugyanis ha 2014 közepén elkezdünk kormányozni, akkor azonnal eltöröljük azt az igazságtalan adórendszert, amelyet Orbán Viktor vezetett be Magyarországon, ami a legjobban kereső, felső 10 százaléknak többet ad, de mindenki mástól, 10 emberből 9-től elvett. Helyette egy olyan rendszert vezetünk be, ami a minimálbértől messze az átlagbér fölötti szintig azonnal érzékelhetően több pénzt hagy majd a munkavállalók zsebében. Akkor lehet, hogy többen maradnak itthon, és többen látnak itthon perspektívát.

(Az interjúra olvasónk, László hívta fel a figyelmünket. Köszönjük.)

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bambuci
2013. október 03. 09:39
Havas kérdésére a válasz egyszerűen az lett volna, hogy majd akkor, ha a magyarországi kibocsátás mind minőségében mind volumenében eléri a németet. Bajnain pedig csodálkozom, mert több nappal korábban megkapják a kérdéseket az interjúalanyok, amire válaszolniuk kell, tehát lehetett elég ideje felkészülni.
Senye Péter
2013. szeptember 27. 08:51
2014-es választásokat követően magyar szolgáltató cégek szereznek monopóliumot Németországban, magyar bankok tömik majd devizahitelekkel a németeket stb.
cerberus
2013. szeptember 27. 08:30
..."Mikortól kap német bért a magyar munkás? 2015. január elsejétől!"... ígéri Bajnai Gordon. Egyetlen kérdés: tudják ezt már a "németek" is ?
Taxin
2013. szeptember 27. 00:21
- Mikortól kap német bért a magyar munkás? - Amikor a pina elénekli a Dunnyuskát. - Köszönöm az interjút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!