Gyurcsányozással nyitotta meg Orbán az őszt

2013. szeptember 09. 18:49

A Gyurcsány Ferenctől éppen végleg megszabadulni készülő MSZP-t próbálta visszakötni a volt kormányfőhöz Orbán Viktor hétfőn a parlamentben. A miniszterelnök kikérte magának, hogy egy olyan ember próbálja őt kioktatni, aki államtitkárként tagja volt a Gyurcsány-kormánynak.

2013. szeptember 09. 18:49

„Az ember minden ülésszakot derűlátással kezd; az ember azt gondolja, hátha olyan ülésszak jön, amikor még számít, hogy ő mit mond” – kezdte hétfői ellenzéki felszólalásokra adott válaszát Orbán Viktor a parlamentben. A kormányfő elsősorban az MSZP elnökének, Mesterházy Attilának címezte szavait, akinek felrótta, hogy Gyurcsány Ferenc kormányában volt államtitkár. Orbán arra kérte a szocialistákat: ne oktassák ki őt erkölcsi kérdésekben.

„Ön tagja volt annak a kormánynak, amelynek miniszterelnöke csak következőkkel tudta bemutatni saját kormányzását, amelynek Ön államtitkára volt, tisztelt frakcióvezető úr. Ön államtitkár volt, ha úgy tetszik: benne volt abban, amit most fölolvasok: »Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. (...)« Ön akar ezek után kioktatni bennünket?” – próbálta a Gyurcsány Ferenctől éppen végleg megszabadulni készülő MSZP-t visszakötni a volt kormányfőhöz Orbán. A felszólalás alatt Gyurcsány Ferenc is a teremben tartózkodott, a felvétel szerint az okostelefonjára figyelt, nem a kormányfőre.

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megmondtam előre
2013. szeptember 10. 15:59
Ritka ocsmány beszéd volt!!
betamás89
2013. szeptember 10. 13:55
Szerintem Gyurcsány erkölcsi szempontból nincs mit keressen a magyar politikában, viszont Orbán válasza hasonló ahhoz a hangemhez, amely nemegyszer a mandiner kommentelői között is eluralkodik, azaz mond valaki valamit, erre az a válasz, hogy a kurvaanyád, ahelyett. hogy az egyet nem értő érvekkel támasztaná alá álláspontát.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 10. 05:53
Ez az írás egy halom csúsztatást tartalmaz. "Gyurcsányozással nyitotta meg Orbán az őszt" 1. A böszme neve el sem hangzott. 2. Az MSZP-t nem kell a y. F-hez kötni, hiszen része volt a csapatának a frakció majd minden tagja. Részese volt a galád és csalárd kormányzásnak is. De a többi is hatalomba emelte és ott is tartotta a böszmét, amikor már nyilvánvaló lett a kártékony tényedése. Ezért egyszerűen nem felel meg a valóságnak, hogy: "A Gyurcsány Ferenctől éppen végleg megszabadulni készülő MSZP-t próbálta visszakötni a volt kormányfőhöz" a miniszterelnök. Szó sincsen "visszalökésről". Mert a mai napig partnerek, alkudoznak, egyeztetnek, közösen szeretnék megkaparintani megint a hatalmat. De minden áron. Hogy ott folytassák és úgy, ahol és ahogyan abbahagyattuk velük.
hátakkor
2013. szeptember 10. 00:37
Fletó a héten megtalálja a képletet, hogy még kisebbként valahogy maradjon a Facebookon legalább. Olga néni még behívja rendszerességgel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!