Őrizetbe veszik a halálos tömegbalesetet okozó bolgár sofőrt

2013. augusztus 30. 19:28

Őrizetbe veszik azt a bolgár sofőrt, aki megalapozottan gyanúsítható a péntek hajnali tömegbaleset okozásával. A balesetben hárman meghaltak, hatan pedig életveszélyesen megsérültek.

2013. augusztus 30. 19:28

A Belügyminisztérium közleményében a baleset körülményeit ismertetve azt írta: egy bolgár rendszámú kamion bolgár állampolgárságú vezetője az M5-ös autópályán Kecskemét irányából Budapest felé haladva fékezés nélkül belehajtott az előtte torlódás miatt lassító gépkocsioszlopba. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbuszt és hat személygépkocsit tört össze, némelyiket a felismerhetetlenségig. 

A baleset következtében három ember életét vesztette, hat ember életveszélyes, 13 súlyos, 14 pedig (köztük a bolgár kamion vezetője) könnyű sérüléseket szenvedett. A sérülteket három budapesti és két vidéki kórházba szállították.

Kiemelték, hogy a mentésben részt vevő szakemberek mindent megtettek a következmények gyors felszámolásáért, a sérültek szakszerű ellátásáért. A Belügyminisztérium és az alárendelt szervek, így a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a továbbiakban is mindent megtesznek, és teljes mértékben együttműködnek a Romániából érkezett egészségügyi szakszemélyzettel. Kitértek arra: a baleset okának tisztázása érdekében igazságügyi szakértőt kértek fel, illetve intézkedtek a baleset okozásával megalapozottan gyanúsítható bolgár állampolgár bűnügyi őrizetbe vételéről.

Pintér Sándor belügyminiszter részvétét és együttérzését fejezte ki a tragikus baleset román áldozatainak halála miatt Radu Stroe román belügyminiszternek.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. augusztus 31. 15:21
Bolgár, mi?
Kvasztics Fedor
2013. augusztus 31. 12:14
El kéne gondolkodni azon, hogy a több száz, vagy ezer kilométeres távokon fuvarozó kamionokra nem léne-e két főt alkalmazni, úgy, ahogyan az régen volt. A mostani baleset okozta kár mennyi időre fedezte volna egy második sofőr bérét?
khomeini
2013. augusztus 30. 20:13
Vonatra a kamionokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!