MSZP: Milliárdokat nyertünk volna, ha nincs az idő előtti hitel-visszafizetés

2013. augusztus 12. 13:49

Költséges kommunikációs blöffnek tartja az MSZP az IMF-hitel idő előtti visszafizetését.

2013. augusztus 12. 13:49

Burány Sándor országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány kommunikációs célból egy olcsó hitelt drágábbra cserél. A költségvetés több mint tízmilliárd forintot nyerhetett volna azzal, ha az ország a tervezett ütemezéssel fizeti vissza a Nemzetközi Valutaalaptól 2008-ban felvett kölcsönt ‒ fűzte hozzá.

Az MSZP-s politikus szerint a kormány ezzel a „költséges hazugsággal” el akarja terelni a figyelmet arról, hogy az államadósság ‒ a magánnyugdíjvagyon felhasználása ellenére ‒ kétezer milliárd forinttal több, mint a kormányváltáskor volt, illetve hogy a központi költségvetés hiánya hét hónap elteltével elérte az egész évre tervezettet. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a lakossági hitelállomány egy hónap alatt 91 milliárd forinttal nőtt.

Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn utalta át az IMF-hitel még fennmaradt részét. A 2,15 milliárd euró értékű tartozást 3 devizanemben ‒ dollárban, euróban és angol fontban ‒ fizette ki a magyar állam.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Margaréta Edvárd
2017. március 21. 08:58
MARGARÉTA EDVÁRD hitel cég van itt, hogy segítsen a magyar állampolgár megoldani a pénzügyi problémákat. tudom, a magyarországi bankok nem adnak alacsony jövedelműek hitelek. én Hitel cég ad kölcsön az alacsony jövedelműek én kölcsön cég ad ki hitelt, hogy az összes érdekelt hitelt keresők. Ha érdekelt, várjuk cégünk email: [email protected]
Mr. Pioneer
2013. október 25. 13:26
Jó hír! Poneer hitel cég egyik vezeto hitel cég világszerte. kínálunk mindenféle hitel egyes, cégek, iskolák és corperate szervek. a kölcsön kamat 3%-os éves. lépjen kapcsolatba velünk ma a további információk segítségével a vállalati e-mail: ([email protected]) Isten áldja meg az összes
global
2013. augusztus 12. 18:52
Ezt a linket érdemes megnézni, nagyon tanulságos!!!!! http://allamadossag.net78.net/
Berecskereki
2013. augusztus 12. 18:40
Úgy látszik a lakosság nagyon nem bízik a kormányban, ezért vásárol ennyi állampapírt, hogy megbuktassa. ;-) Rekordmennyiségű állampapír eladás a kánikulában 91 milliárd forinttal növekedett júliusban a kifejezetten lakkosság számára értékesített állampapírok állománya. A Kamatozó Kincstárjegyből közel 79 milliárdnyi volt az értékesítés. Az év első 6 hónapjában 426,6 milliárd forintnyi lakossági állampapír-állomány növekmény volt. Így 213 július végére a kifejezetten lakósságnak szánt állampapír állomány 1412,0 forintra emelkedett. – olvasható az ÁKK honlapon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!