Orbán: Kimondhatjuk, hogy győzelemre állunk

2013. június 12. 08:56

A miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgatót árvízi helyreállítási megbízottnak nevezte ki. Orbán Viktor elmondta: a kormány megkezdte a felkészülést az árvíz utáni helyreállításra.

2013. június 12. 08:56

Árvízi helyreállítási megbízottnak nevezte ki a kormány Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgatót – közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggeli győrújfalui sajtótájékoztatóján. A kabinet megkezdte a felkészülést a dunai árvíz utáni helyreállításra – mondta a kormányfő. Bakondi György kinevezése mellett értesítették az önkormányzatokat, hogy várják a helyreállítási igényeiket, a gátrendszer állapotának felmérése is megkezdődött, az árvíz utáni megerősítési tervek pedig szintén készülnek – sorolta.

Ma van az a nap, amikor először kimondhatjuk azt a mondatot, hogy győzelemre állunk” – fogalmazott Orbán Viktor, megjegyezve, hogy egy „csata” van még hátra szerda este a Duna mentén, Bajánál. A fővárosban jelenleg 813 centiméteren áll a folyó vízszintje, és várhatóan délre apad le nyolc méter alá, amikor is „Budapesten fel lehet lélegezni” – mondta a miniszterelnök. A déli Duna-szakaszokon „a védekezés százszázalékosan kiépített” – folytatta –, a bal parton a Terrorelhárítási Központ, a jobb parton a katasztrófavédelem végzi a munka irányítását, a Petőfi-szigetnél pedig négyszáz katona vár bevetésre. Hozzátette, a helikoptereket is a térségbe vezényelték.

Orbán Viktor emellett felhívta a figyelmet arra, hogy gátszakadások gyakran az apadáskor történnek, ezért Esztergomtól lefelé továbbra is megfeszített erőre és figyelemre van szükség a Dunán.

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2013. június 12. 14:41
"Orbán: Kimondhatjuk, hogy győzelemre állunk" Kimondani, kimondhatjuk. Az, hogy ezzel hazudunk, az a mi szotyolaköpködő lókupecünknek eddig sem okozott lelki válságot...
Obulus
2013. június 12. 14:23
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/10550_538491422855186_1880666198_n.jpg
trabantkombi
2013. június 12. 13:55
Nem tudom elégszer mondani: szeretlek viktor! És köszi a földet, a trafikokat, meg az egykucsos milliókat. Jól jött a járási hivatalvezetői állás is! Csak a trafidesz! Éljen a bolsevik trafideszmp diktatúra! 2014!!!!
röviden
2013. június 12. 13:47
Akad itt még ballib, akinek rémlik, hogy egy kibaszott nagy árvíz vonul le a Dunán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!