Budapesten szerdára várhatóan harmadfokúra csökken a készültség

2013. június 11. 19:07

Budapesten szerda reggelre várhatóan harmadfokú szintre mérséklik az árvízvédelmi készültséget, vasárnapra pedig minden bizonnyal elhagyja a Duna vize az alsó rakpartot is a fővárosban – közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vezetője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

2013. június 11. 19:07
Láng István felhívta a figyelmet arra, hogy „az apadó ár is veszélyes”.
 
Kiemelte, hogy az árvízvédelemben részt vevő szervek minden erőforrása mögöttük áll. Az érintett önkormányzatokhoz szakértőket neveztek ki, akik segítik a munkálatokat, Budapesten a Fővárosi Csatornázási Művek és a főváros vezetését látják el tanácsokkal – jegyezte meg.
 
Az OMIT vezetője szólt arról is, hogy a rendőrök hatékonyan irányították az árvíz által veszélyeztetett területeken a közlekedést. Megemlítette a légi felderítés árvízvédelemhez való hozzájárulását is.
 
Láng István azt mondta, hogy „hallatlan összefogás” alakult ki a gátak mentén, és valamennyi részt vevő szerv példásan működött együtt. Az árvíz utáni helyreállítási munkálatokhoz a lakosság türelmét kérte.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. június 12. 07:11
Láng István azt mondta, hogy „hallatlan összefogás” alakult ki a gátak mentén, és valamennyi részt vevő szerv példásan működött együtt. Mindannyiuknak köszönet érte! De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezt valakiknek koordinálni, mozgósítani és felügyelni kellett. Akár tetszik, akár nem, a kormányfő ebben példásan megállta a helyét. Rossz belegondolni, hogy mi történt volna, ha ki lettünk volna szolgáltatva a gyűlölködő, saját nemzetükre is gátlástalanul rárontő hazai álbaloldal kényének, kedvének. Hátborzongató és félelmetes önmagában a feltételezés is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!