A frakció munkatársainak kitiltása miatt feljelentést tesz a Jobbik

2013. június 26. 10:34

Hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek jobbikos képviselők, amiért továbbra sem léphetnek be az asszisztenseik és szakértőik az Országgyűlés épületébe és a Képviselői Irodaházba. Az ellenzéki képviselők egyébként szerdán az irodaház aulájában kezdték meg a munkát.

2013. június 26. 10:34

Sneider Tamás sajtótájékoztatón ismertette: képviselőtársaival közösen ismeretlen tettes ellen tesznek még a szerdai napon feljelentést, mert szerinte „akármilyen magas rangú közhivatalnok” is rendelte el belépők letiltását, nem lett volna joga ahhoz, hogy ellehetetlenítse olyan emberek munkavégzését, akik „semmiért nem vonhatók felelősségre”.

A jobbikos politikus beszámolt arról is, hogy képviselőtársaival közösen szerdán a Képviselői Irodaház aulájában, a bejáratnál vették fel a munkát, ahol „kényszerirodákat nyitottak”. A képviselők – akik bemehetnek az irodaházba – az üvegkerítés belső oldalán ülnek az íróasztalukon, az asszisztenseik és a szakértők, illetve a meghívott vendégeik pedig az üvegkerítés külső oldalán ülnek. Sneider Tamás hangsúlyozta: úgy készülnek, hogyha kell, akkor akár 10 hónapon keresztül – a választásokig – így végzik a munkát.

Kövér László házelnök még pénteken tiltotta le a Jobbik-frakció valamennyi szakértőjének és alkalmazottjának belépőkártyáját a földtörvény szavazása alatti obstrukció miatt – közölte akkor Vona Gábor frakcióvezető az MTI-vel.

A Jobbik képviselői a földtörvény pénteki zárószavazása előtt megzavarták az Országgyűlés ülését: felvonultak az elnöki emelvényre egy nagy méretű, A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás! feliratú molinóval, majd a levezető elnök felszólítására sem hagyták el az emelvényt. A jobbikosok az ezután elrendelt szünet alatt sem mentek le a pulpitusról, így a földtörvényt végül a levezető elnök kezdeményezésére nem név szerinti, hanem gombnyomásos szavazással fogadták el.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hümmögő
2013. június 26. 14:33
Milyen ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést? Ne legyetek gyáva nyulak! Kövért kell beperelni! Én segítettem!:) Hm!
kjkj945
2013. június 26. 14:26
http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK12047.pdf 11. Az Országgyûlés mûködésével kapcsolatos jogok és kötelezettségek 28. § (1) A képviselõ joga és kötelessége, hogy kezdeményezõen részt vegyen az Országgyûlés munkájában, elõsegítse annak eredményes mûködését. Kötelessége részt venni az Országgyûlés ülésein, továbbá annak az országgyûlési bizottságnak az ülésein, amelynek tagja. (2) A képviselõ az Országgyûlés szavazásain köteles jelen lenni. (3) Ha e törvény kivételt nem tesz, az Országgyûlés tisztségeire, illetve országgyûlési bizottságaiba bármely képviselõ megválasztható. (4) A köztársasági elnök, a Kormány, országgyûlési bizottság vagy országgyûlési képviselõ határozati javaslatot terjeszthet elõ. Nemzetközi szerzõdés kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot a Kormány terjeszthet elõ. A törvényjavaslathoz és a határozati javaslathoz indokolást kell fûzni. Ebben valahogy nincs benne, hogy a frakció tagjain kívül(képviselők) a munkatársai az OGY ülése alatt bármit is tehetnek!!! A nyilt ülésen ott lehetnek, de csak kussssolva!! Demonstrálniuk TILOS!
Békafa őrnagy
2013. június 26. 14:02
Terrorszervezethez való tartozás miatt ítélték el azt az olasz újfasiszta képviselőt, aki Vona Gáborral, a Jobbik elnökével tartott fórumot a Magyar Szigeten. Roberto Fiore Toroczkai László meghívására érkezett. Azt mondta, bátorítja a rendezvényen látott sok harcias fiatal. A botrányos rendezvénnyel már a nemzetközi sajtó is foglalkozik. http://atv.hu/belfold/20100810_elitelt_terrorista_is_eloadast_tartott_a_magyar_szigeten_video?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201306
Békafa őrnagy
2013. június 26. 13:48
„semmiért nem vonhatók felelősségre”. "8,5 millióért gyámság alá helyeztette volna szüleit a jobbikos politikus? A beadványban szerepel, hogy édesanyja 2007. májusában gyilkosságot kísérelt meg a felperes ellen. ...Az eljárás során Sneider Lászlóné elmondta, hogy 2006 őszén romlott meg a kapcsolatuk a fiával, mivel ő elhagyta a családját. Az akkori szüretet követően nem volt meg az elszámolás és a 8,5 millió forintos bevételről kijelentette, hogy „azt lenyúlja” – tette hozzá. Az alperes beszámolt arról is, hogy polgári pert indítottak a 8,5 millió forint elszámolására, amikor a fia beadta a gondnokság alá helyezést. Az alperes úgy nyilatkozott, hogy a fenti pénzösszeget a saját bankszámlájára utaltatta Sneider, így csak ő férhetett hozzá, pedig létezik egy szerződés, hogy bevételkor a terület arányában elszámolnak. „A fiam hamar elköltötte ezt a pénzt, és ezt követően arra kért minket, hogy az Egerben lévő, 12 hektáros birtokot is adjuk el” – emlékezett az egyik alperes. „Ezt nem tettük meg, majd zaklatott minket és azt mondta, ha nem, akkor megdöglötök, ami úgy értelmezhető, hogy nem lesz pénz a szőlő megművelésére, így nem tudjuk eltartani magunkat” – idézte föl a történteket az egyik családtag. Sneider édesanyja a vizsgálat során kijelentette, hogy fia „mindig kuncsorgott a pénzért, nem dolgozott. Testvérével is rossz a kapcsolata, de nekünk a másik fiunkkal jó a viszonyunk” – tette hozzá. " http://mno.hu/belfold/85_millioert_gyamsag_ala_helyeztette_volna_szuleit_a_jobbikos_politikus-258905
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!