A Fidesz bukására számít az MSZP

2013. május 24. 16:06

Az MSZP szerint a Fidesz azért készül bevezetni újabb „orbáni adókat”, hogy még a választási bukás előtt ismét „kaszálhasson egy nagyot”.

2013. május 24. 16:06

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője pénteken, újságíróknak nyilatkozva a miniszterelnök által kilátásba helyett reklámadóról szólva elmondta: egy ilyen új teher bevezetése „hazavágná” az iparágat és több médium is biztosan csődbe menne. A szóvivő a kabinet elhibázott gazdaságpolitikáját tette felelőssé, amiért az Orbán-kormány eddigi harminc hónapos működése alatt harminc új adót vezetett be.

Ez összességében 1000 milliárd forintos megszorítást jelentett a lakosságnak, hiszen az „európai rekordnak számító” 27 százalékos áfát, valamint a sárgacsekk-, a telefon-, vagy a biztosítási adót, illetve a még csak ötletként felmerült reklámadót is közvetve az embereknek kell megfizetniük. Török Zsolt szerint, ha az új adókhoz hozzáadjuk a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások „eltapsolását”, akkor jól látszik, hogy míg a kabinet az emberektől elvesz, addig „saját haverjainak osztogatja a pénzt”.

Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, és az indokolatlan költekezések leállítására szólította fel a kormányt, azzal összefüggésben, hogy a Miniszterelnökség 700 millió forint elköltésére készül titkos célokra, „Kövér László kedves barátja”, Szász Jenő pedig 1,3 milliárd forint közpénzt kap „fantomintézetére”.

Kérdésre válaszolva szólt arról, hogy a Magyarországgal szemben kilenc éve indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetése önmagában örömteli lenne, ha ezt az Orbán-kormány nem az adók emelésével, az ország eladósításával, összességében az „emberek nyomorgatásával” érte volna el.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2013. május 26. 16:15
Én a lottó ötösre számítok,baszd meg.
hátakkor
2013. május 25. 09:01
TZS mikor látta meg előre pártja hatalmas bukását?
hátakkor
2013. május 25. 07:47
Török Zsótiék megérdemelnének lassan egy előrehozott választást, bár utána se nyugodnának le, de legalább nem kéne bevenniük a CAP patronáltakat a buliba és Fletó is csak az FB-n posztolgatna, ahogy olivaolajban süti a hagymát végre.
cutcopy
2013. május 25. 06:52
"reklámadóról szólva elmondta: egy ilyen új teher bevezetése „hazavágná” az iparágat" Oh de sajnálnám, pl soha többet nem látnék a tévében reklámot dupla hangerővel filmek megszakítása közben..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!