Törvény garantálja majd a rezsicsökkentést

2013. március 19. 10:55

Rogán Antal közlése szerint a kötelezik a szolgáltatókat arra, hogy azok feltüntessék a rezsicsökkentést a számlákon. Ha ez elmarad, és a fogyasztóvédelmi hatóság megállapítja a szerződésszegét, a szolgáltatónak tízezer forint kötbért kell fizetnie a fogyasztónak.

2013. március 19. 10:55

A rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat elfogadása biztosítani fogja a díjcsökkentések megvalósulását – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón. A törvényjavaslat – amelyet kedden kezdett tárgyalni a parlament – az áram, a földgáz és a távhő árának január 1-jei csökkentése mellett rögzíti a víz- és a szemétszállítási díjak tízszázalékos mérséklését július 1-jével, és kötelezővé teszi annak feltüntetését a számlákon. Ha ez elmarad – és a fogyasztóvédelmi hatóság megállapítja a szerződésszegést – a szolgáltatónak tízezer forint kötbért kell fizetnie a fogyasztónak.

Rogán Antal elmondta: a palackos gáz árának csökkentését is megvalósíthatónak tartja az év második felétől, a kéményseprési díjaknál pedig „a meglepően nagy és elfogadhatatlan árváltozások” miatt tízszázalékosnál nagyobb díjcsökkentés is elképzelhető, de ezt még vizsgálják. Az üzemanyagárak esetleges csökkentését firtató kérdésre közölte: azok nem tartoznak a rezsiköltségek közé, az üzemanyagok piacán pedig érvényesül a verseny.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a rezsicsökkentést a szolgáltatók profitjának rovására hajtják végre. Kiemelte, hogy 1995 és 2011 között a villamosenergia- és a földgázszolgáltatók összesen 1040 milliárd forint profitot termeltek, tehát „van minek a terhére megvalósítani a rezsicsökkentést”.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2013. március 19. 13:52
Jó ,hogy vannak olyanok mint én,akkor se szavazznék egyikre sem ,ha 50%-ot csökkentenének.Mocskos mszpfidesz.
SoukySanjay
2013. március 19. 11:29
Nagyon helyesnek tartom.Sőt!Még további rezsicsökkentést támogatok.A kéményseprők meg menjenek a p...a-ba és,ha akarnak valamit,akkor jöjjenek este 8 után.Mert csak akkor vagyunk otthon.
liberálzöld.
2013. március 19. 11:22
Narancs színű sorban kell szerepeltetni a csökkentés összegét! Beírni az alkotmányba, azonnal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!