Szijjártó: Nem várhatók új különadók

2013. február 21. 10:49

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára egy osztrák gazdasági lapnak nyilatkozva elmondta: nem igaz, hogy a kormány intézkedései elbizonytalanítanák a befektetőket, szerinte a változásokat ugyan nem mindenki üdvözli, de sokan nagyon is.

2013. február 21. 10:49

Nem várhatók új szektorális adók Magyarországon – jelentette ki Szijjártó Péter egy osztrák gazdasági lapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára azt is hozzátette a Wirtschaftsblattnak nyilatkozva, hogy sok, a kormány által bevezetett ágazati adó határozott idejű volt és már megszűnt. Az államtitkár nem értett egyet azzal, hogy a kormány intézkedései elbizonytalanítják a befektetőket. „Ez nem bizonytalanság, hanem változás, amit nem mindenki üdvözöl, de van, aki nagyon is” – mondta.

A magyar adórendszer inkább a szolgáltató, és nem a termelő szektort terheli – tette hozzá. A kormány célja Európa termelési központjává tenni Magyarországot – mondta. Mint közölte, 2010 óta német vállalatok ötmilliárd eurót fektettek be az országban, 18 új gyárat építettek és huszonkettőt bővítettek. Rámutatott arra is, hogy az osztrák közvetlen külföldi befektetések terén Magyarország a negyedik helyen áll, emellett Ausztria tavaly november óta – Oroszországot leelőzve – a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak Németország után. Kitért arra is, hogy a kormány a gazdasági kapcsolatok diverzifikálására törekszik, ezzel összefüggésben nem csak a Távol-Kelet, a Kaukázus térsége és az arab világ, de Afrika felé is nyit. A Nyugat-Balkánon tovább akarja fejleszteni az élenjáró magyar befektetési kapcsolatokat. 

Mindig jobb, ha a piacokról finanszírozza magát egy állam, mint ha intézményektől kér pénzt – mondta az államtitkár az előző heti kötvénykibocsátással kapcsolatban. „Van egy gazdaságpolitikai víziónk és nem akarunk beleszólást a gazdaságpolitikába, hanem függetlenek akarunk maradni. Ezért nem csak a kamatfeltételekről van szó a számunkra” – fejtette ki.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebasz
2013. február 21. 17:27
"Nem várhatók új különadók" nekem selmeci gabika szájából hitelesebb lett volna, de így is vicces lesz amikor bejelentik az újabb különadót Selmeczy: "Megvédjük a különadót!"
1120
2013. február 21. 15:13
Váhháhá! A DK párttagok mai feladata: nyomni egy "diszlájkot" a Szijjártónak! Ez mennyire szánalmas már... :D
sasadi
2013. február 21. 14:52
Csupa ballibes kommentelő! Remélem most jól érzitek magatokat az akol melegében! Újra lehet rettegni. Micsoda lehetőség!
Blasio23
2013. február 21. 13:42
„Van egy gazdaságpolitikai víziónk és nem akarunk beleszólást a gazdaságpolitikába, hanem függetlenek akarunk maradni. Ezért nem csak a kamatfeltételekről van szó a számunkra” Ez a szógyártó gyerek hülyébb,mint gondoltam. Az egy dolog,hogy a kamatokon és a megegyezés hiányán súlyos 1000 milliárdokat bukunk. A függetlenséget úgy állítja be mint valami jó dolgot... nos hát a függetlenség náluk azt jelenti, hogy arcátlanul és korlátlanul LOPHATNAK!!! Másfelől ha az IMF-el valami isteni csoda folytán megegyeztünk volna, akkor sem kellett volna lemondani a függetlenségről. Nem az IMF mondja meg mit csináljunk. De azt megmondhatja, hogy milyen őrültségeket ne csináljunk. Na most ez a banda pont ezeket az őrültségeket hajtja végre. Isszuk is a levét!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!