MSZP: A rezsicsökkentés az évszázad átverése!

2013. február 01. 12:38

Az MSZP szerint a leggazdagabbak járnak igazán jól a tízszázalékos rezsicsökkentéssel, míg a legkisebb keresetűeknél alig érezhető annak hatása.

2013. február 01. 12:38

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján az évszázad átverésének nevezte a rezsicsökkentést, mondván azzal azok takaríthatnak meg több tízezer forintot havonta, akik már az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével is több százezer forintot nyertek.

A rezsicsökkentés költsége nagyjából 100-120 milliárd forint, ennek kétharmadát azonban a leggazdagabb húsz százalék veszi igénybe - jelentette ki. Az MSZP-s politikus arra szólította fel Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét és Selmeczi Gabriellát, a kormánypárt szóvivőjét, mutassák be, hogy ők mennyi pénzt spórolnak meg a rezsicsökkentéssel. Kitért arra is, hogy az intézkedés nem segít annak a 300 ezer családnak, amelynél lekapcsolták vagy korlátozták a gázszolgáltatást, azoknak, akik már több hónapnyi díjjal tartoznak a szolgáltatónak, és azoknak sem, akik fával fűtenek. Eközben – fűzte hozzá – csak az élelmiszerárak emelkedése több ezer forint többletkiadást jelent a legszegényebb családoknak.

Bangóné Borbély Ildikó arra is reagált, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtökön azt mondta, 2014 nyarára az áram és a gáz árának legalább 30 százalékkal kell csökkennie. Arra kérte a fideszes politikust, „fejezze be a poénkodást”, ne akarja becsapni a magyar családokat. Hozzátette: a Fidesz ennyi erővel azt is ígérhetné, hogy két részletben megszünteti a rezsifizetés kötelezettségét.

Frissítés:

Németh Szilárd csepeli polgármester ezt kommentálva újságírók előtt úgy fogalmazott: az látszik, hogy ha az MSZP érdemben nem tud hozzászólni egy ügyhöz, akkor rögtön a gyűlöletkampányhoz nyúl. A rezsicsökkentés ügyében a szocialisták kezdetben a szolgáltatók oldalára álltak, később arról beszéltek, támogatják a csökkentést, de azt nem így kellett volna és nem most, majd „amikor ez sem jött be”, azt sürgették, legyen nagyobb mérséklés, most pedig azt közölték, úgy rossz az egész, ahogy van – mondta a fideszes politikus.

Németh Szilárd emlékeztetett egyúttal arra, hogy a Fónagy János államtitkár vezette kormányzati bizottságnak még az első félévében ki kell dolgoznia a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentésére vonatkozó javaslatát. Megjegyezte, szeretné, ha ez kiegészülne a kéményseprési díjakkal. Közölte azt is: az egyszerűbb, átláthatóbb számlákról szóló kormányrendelet várhatóan még pénteken megszületik. Arra a felvetésre, hogy vannak olyan szolgáltatók, amelyek decemberben emelték az alapdíjat, a politikus azt felelte: ha az alapdíjemelés nem felel meg a jogszabályban foglaltaknak, akkor az semmisnek minősül.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. február 27. 15:28
Nem kelletettett volna 2/3-ot adni !!! "" Az ellenzékről, amelynek valódi politikai ellensúlyt kellene képeznie a következő választáskor, az a benyomása az embernek, hogy olyan, mintha a pártpolitikai előidőkben élne, amikor is még a nyilvános politikai részvételre jelentkezők képtelenek a valódi programalkotásra és az egymás közötti politikai nevező meghatározására. Mindegyikük energiáját kimeríteni látszik saját szervezeti emancipációja létrehozása – a többiek ellehetetlenítése árán. A régi keletűeké és az újaké egyaránt. És ami ehhez kapcsolódik, és aligha véletlenül, az az, hogy morálisan feddhetetlen társulat egyetlen sincs közöttük. Igaz, több mint naivitás volna ilyesmit számon kérni a politikai terében, de most a hatalomra áhítozó társulások nevesíthető vezetőinek mindegyike a kezelhetetlennél komolyabb támadási felületet mutat, a személyes és személyi hiteltelenséget. Tessék fölsorolni őket. És ez a szedett-vedettség maga is a legutóbbi választás során kinyilvánított közakarat következménye. A 2010-es választásnak szerintem a kétharmad mellett a legfontosabb – s a kárvallottak számára igazán megemészthetetlen – üzenete az volt, hogy a választói ítélet nemcsak a pártokat találta könnyűnek, hanem a személyeket is. Egytől egyig. S most, amikor az ellenzéki mozgalmak idétlen kampányakcióit látjuk (a határon túli magyar ügyek vagy a megemészthetetlen rezsicsökkentén „kezelésétől” a Kossuth címeres bohóckodásig, a disszertációkutatásig és – mondjuk – egy „közel állónak” vélelmezett „showman” elleni gyomorforgató akciózásig vagy olyasféle bíráló idétlenségek kiagyalásáig, hogy „nacionálpopulista demagógia”), akkor nyugtázhatjuk: azzal a politikával szemben, amely egy meglehetősen erős, koherens, következetes és gazdagon „tematizált” nemzeti politikára bátorítja a polgárokat, a puszta demagógia nem érvényesülhet. Remélhetőleg. """
Next adósság
2013. február 02. 11:05
Van még olyan ember Magyarországon, aki beveszi ezt az lejárt avas MSZMP/MSZP-s dumát? Felebaráton kivül mert ő beveszi. Hümm!
Next adósság
2013. február 02. 11:02
"Az MSZP szerint a leggazdagabbak járnak igazán jól a tízszázalékos rezsicsökkentéssel," Ne baszogassátok a gazdagokat, mert Feri felköt egy táblát a nyakába: Én is gazdag vagyok felirattal! Hűmm!
vigyor
2013. február 02. 07:30
Kedves Bangóné Borbély Ildikóm ha gondolja adok pár technikai számot, ahol nagy örömmel fogadják az ön felajánlását, hiszen öntudatos politikusként, amennyit spórol a rezsin, azt nyugodtan fel ajánlhatja adományként...engedelmével én pedig baromira fogom élvezni, ha csökken a rezsim, és én döntöm el, hogy a megmaradó pénzből mit vásárolok, melyik ágazatot támogatom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!