Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Jobbik szerint nem elég a rezsicsökkentés

2013. február 05. 17:34

A Jobbik üdvözli, de nem tartja elégségesnek a kormány rezsikiadásokat mérsékelni szándékozó kezdeményezését, ugyanis a párt szerint a magyar polgárok bizonyos energiahordozók és szolgáltatások után akár 30–40 százalékkal magasabb rezsiszámlákat fizetnek, mint amekkorákat a piaci viszonyok és világpiaci árak indokolttá tennének.

2013. február 05. 17:34

Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes közleménye szerint pártja üdvözli a kormányzat rezsikiadásokat mérsékelni szándékozó kezdeményezését, amellett, hogy különösen álszentnek tartja az MSZP és a külföldi hátterű közműcégek kívánalmait a korábbiakban gátlástalanul kiszolgáló politikusok ezzel kapcsolatos megnyilvánulásait.

Mint írta, további gondot okoz, hogy a jellemzően külföldi, sokszor multinacionális hátterű szolgáltató cégek hatalmas extraprofitot halmoznak fel, s nem egy esetben ezeket kiszivattyúzzák az országból. Nem nehéz belátni, hogy a lakosság nem fizetné meg ezt az indokolatlan terhet egy olyan esetben, ha a közműcégek és stratégiai fontosságú vállalatok széles körű állami ellenőrzés alatt állnának, a hatékonyság fenntartása és javítása mellett. Ezen felül a Jobbik – a lakosságot érintő terhek további csökkentése mellett – folyamatosan vizsgálja annak lehetőségeit, hogyan lehetne újra állami tulajdonba venni az érintett társaságok minél nagyobb hányadát – zárul a közlemény.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2013. február 05. 23:00
Nyilván van ebben is ráció: teljesen ellehetetleníteni a közszolgáltatók működését, majd a menekülő tulajdonostól olcsón megvenni a céget.
cudaregyvilág
2013. február 05. 19:53
Jaaa hogy ők csöpögtettek a hazaárulók zsebébe is a vételáron felül, azt meg kérjék vissza attól akinek adták! Soha nem fog bekövezkezni.
pitypang1125
2013. február 05. 19:13
Helyes, ölni kell a nem termelő multi szolgáltatókat, majd örülnek neki ha vissza veszi az állam profit híján, még akár szarért- húgyért is ahogy megszerezték!Jaaa hogy ők csöpögtettek a hazaárulók zsebébe is a vételáron felül, azt meg kérjék vissza attól akinek adták!
USsange
2013. február 05. 18:57
Jönnek már ezek a szegedicsanád keltetők, akik pápáppak akarnak lenni a Pápánál. Csodálom, hogy nem azzal jöttek, hogy ezt is a Jobbik programjából lopta Fidesz. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!