Kövér szerint politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság a regisztrációról

2013. január 08. 09:38

Az Országgyűlés elnöke szerint vállaltan politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab) a választási regisztráció lehetőségének kiiktatásával. A Kövér Lászlóval készült interjút keddi számában közölte a Zalai Hírlap.

2013. január 08. 09:38

Kövér László a Zalai Hírlapnak adott interjújában úgy fogalmazott: az Ab tagjainak többsége tudatosan és vállaltan politikai mezőre lépett. A testület döntését tudomásul veszik, de Kövér László szerint megteremthető lenne a választási regisztráció alkotmányos alapja, és szükség is lenne a bevezetésére, a hátralévő másfél év azonban kevés arra, hogy ezt tisztességgel, biztonságot sugalló módon meg tudják tenni.

Kövér László ebben a ciklusban nem látja a realitását a háromheti ülésezési rend újbóli bevezetésének. A parlamenti elnök közlése szerint szeretnének olyan reformot véghezvinni, ami magát a törvényhozást, a szavazásokat, a módosító indítványokról szóló vitát és döntést hatékonyabbá, gyorsabbá tenné, s nagyobb lehetőséget adna a politikai vitákra. Ha az erről szóló új házszabály ez év tavaszán elkészül, akkor csupán döntés kérdése, hogy érdemes-e mondjuk szeptembertől ezt a házszabályt próba jelleggel bevezetni, hogy 2014-re, az új parlament felállására annak hibáit kijavítsák - közölte.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. január 08. 14:24
Kövér szerint politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság a regisztrációról Nem az első eset. Félő, hogy nem is az utolsó. Azért rettegnek a balliberálisok a bírók időbeni nyugdíjazásától, mert félő, kicsúszna a kezükből ez a mindmáig általuk birtokolt hatalmi ág.
flo
2013. január 08. 14:15
Lscikám! A jó édes anyádat. És akkor még finom és visszafogott voltam.
laci0011
2013. január 08. 13:31
Laca rákosi pajtásnak nagy kedvence lennél,nem csak az erdeted miatt...
tatka46
2013. január 08. 13:00
Én egy volt komcsinak nem hiszek,neki,nekik csak az a jó amit az alkotmány bíróság nekik ítél,ha pedig nem, akkor politikai döntés és nem értenek hozzá a bírák. Szerencsétlen ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!