Biztosokkal segítené az eladósodott családokat a KDNP

2013. január 31. 09:15

Létrehozná a családi biztos intézményét a KDNP – közölte a kereszténydemokraták frakciószóvivője az M1 Ma reggel című műsorában. Pálffy István szerint „nem valamiféle (...) a családokra oktrojált, felülről irányító biztosról, hanem egy együttműködő partnerről” lenne szó.

2013. január 31. 09:15

Pálffy István azt mondta, a családi adókedvezmény kiterjesztése után további védelmet biztosítanának azoknak a családoknak, akik „hitelcsapdában (...) vergődnek vagy éppen a szélén táncolnak”. Ez a családi csődvédelem – tette hozzá.

Közölte, létrehoznák a családi biztos intézményét. A biztos „olyan együttműködést folytat a családokkal, amely során öt év alatt mindenki tisztára mossa magát, és utána tiszta lappal indul” – fogalmazott. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a biztos tevékenyen is részt vehet a családi költségvetés összeállításában. „Ez nem valamiféle (...) a családokra oktrojált, felülről irányító biztos, hanem egy együttműködő partner” – hangsúlyozta.

Pálffy István elmondta, a biztosnak komplex szerepe lenne, menedzselné a hitelt, amihez jogi, pénzügyi, közigazgatási ismeretek kellenek. Az elképzelés szerint a rendszerben több százan, ezren segíthetik majd a magyar családokat – közölte.
 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. január 31. 11:47
Na, ne! Aki eladósodott, annak már van annyi esze, hogy nem hisz a humbugnak. Az eladósodás ellen egyet lehet tenni: Munkát adni a pénzügyi csapdában vergődőnek.
kukagyerek
2013. január 31. 10:30
Álságos egy faszi ez is!
bigyomail
2013. január 31. 10:12
Ez meg mire jó? Inkább végre a magáncsőd intézményét kellene bevezetni. Abban is lehet tanácsokat osztogatni, hiszen ez a csődbiztos szerepe, de ott az adósságot a bank és a többi hitelező is be kell, hogy nyelje, ha a csődbiztos úgy dönt, hogy az adós mindet meg tett.
Viktus
2013. január 31. 10:10
Na megint lesz pár kádéenpés rokonnak meló kb. arra jó ez a baromság. Pénz kell a családoknak nem f*szom biztos ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!