A kormány nem kommentálja az újabb rezsicsökkentésről szóló híreket

2013. január 03. 11:49

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem kommentálja azt a sajtóhírt, amely szerint tovább csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei.

2013. január 03. 11:49

Az MTI annak kapcsán fordult a Kormányszóvivői Irodához, hogy a Magyar Hírlap csütörtökön – kormányzati forrásokból származó értesüléseként – arról írt: márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további „központi ármérséklődés”. A lap úgy tudja, hogy ezenfelül még egy „jelentős”, valószínűleg újabb tízszázalékos árcsökkentés is szerepel az ez évre szóló kormányzati tervekben. „A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóértesüléseket nem kommentál” – közölte a tárca az MTI ezzel kapcsolatos megkeresésére.

A kormány korábbi döntése értelmében tíz százalékkal csökken a gáz, a villany és a távhő ára január 1-jétől. A csaknem négymillió háztartást érintő rezsiköltség-csökkentésről Giró-Szász András kormányszóvivő korábban azt mondta, hogy a szolgáltatóknak kell viselniük a terheket, azokat nem háríthatják át. A kabinet Fónagy János államtitkár vezetésével egy négytagú bizottságot is létrehozott a lakossági energiaárak tízszázalékos csökkentésének nyomon követése érdekében, de a Fidesz parlamenti frakciója is munkacsoportot alakított e célból.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. január 03. 17:46
Akkor majd én kommentálom: "Lemondott Ipolytarnóc polgármestere, mert megelégelte, hogy az állam egy éve nem csinált semmit az árvíz sújtotta település házaival, és az új önkormányzati törvény sem tetszett a település vezetőjének. Lemondott a Nógrád megyei Ipolytarnóc Fidesz-KDNP-s polgármestere. Szabó Tibor a januárban életbe lépett önkormányzati törvény, valamint az ártéri házak problémájának kezelése miatt döntött így - tájékoztatta a község alpolgármestere az MTI-t. Bolyós Gáborné független alpolgármester elmondta: Szabó Tibor december 31-én nyújtotta be lemondását. Ipolytarnóc polgármestere december közepén nyílt levelet tett közzé az Ipoly folyó által rendszeresen elöntött házak megoldatlan helyzetével kapcsolatban. A Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkárnak címzett levélben emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés 2011 decemberében 50 millió forintot különített el a 2012-es költségvetésben az érintett nyolc ingatlan kiváltására. Úgy fogalmazott, a BM ezt a feladatot "a mai napig képtelen volt végrehajtani", végül a tárca az év végén zárolta a pénzt."
nyugalmazott tanár
2013. január 03. 14:11
A maszop meg a DK bedob egy sor olyan álhírt, ami megvalósíthatatlan kedvezményeket tartalmaz. A kormány meg majd magyarázkodjon és cáfoljon. Igazi werberi trükk. Kezdődik...
aetius
2013. január 03. 13:55
Vicces ami itt zajlik. Az úgynevezett balos pártok ellenkeznek a csökkentés ellen, mert mi lesz a szolgáltatókkal. Az nem zavarta őket, hogy mi van a lakossággal? Viszonylag autentikusnak érzem magam a témában. Az egyik rokonom talán a legnagyobb multi szolgáltatónál dolgozott 3 éven keresztül. Aztán elment, mert nem bírta a gyomra. Egy cél volt, a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legnagyobb pénzt bekaszálni. Rajtunk. Amit úgy lehet a legjobban megmagyaráztatni(hiszen furcsa, hogy relatíve mi fizetjük Európában a legnagyobb rezsiköltséget, és ez a lakosságnak is szemetszúrt), hogy médiumokat,szakértőket(bár őket nem kell győzködni, mert nyakig benne vannak a buliban),újságírókat, adott esetben politikusokat, pártokat meg kell megvesztegetni. Ami nem nyílt vesztegetés csaj 1-2 Elmű-Tigáz stb... hirdetés itt-ott és máris a tenyerünkből esznek. Így megy ez. Aztán lehet nyomtatni, hogy áldatlan állapotok lesznek, ellátási zavarok stb.. Anyátok! Az egész gázár,olaj,víz,áram stb.. képlet kamu. Dehogy ehhez itthon vigyorogva még aszisztálnak is felelősnek mondott emberek, az egészen hajmeresztő. Egy komolyabb energetikai cégnél év végén repkednek a 20-30 milliós prémiumok. Ez csak a prémium.... A lakosság meg le van tojva....
pocakos messiás
2013. január 03. 13:22
ha így haladunk decemberre végre ingyenes lesz minden! VIKTOR VIKTOR VIKTOR!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!