Megkezdődött a Déli Áramlat építése

2012. december 07. 15:29

A Déli Áramlat építési munkálatainak ünnepélyes megkezdésén Anapában részt vett többek között Vlagyimir Putyin orosz államfő és Németh Lászlóné magyar fejlesztési miniszter is.

2012. december 07. 15:29

Vlagyimir Putyin orosz államfő jelenlétében ünnepélyesen elindították pénteken a Déli Áramlat földgázvezeték építését a dél-oroszországi Anapa közelében.A 2380 kilométer hosszú vezeték két csövének összehegesztésével vette kezdetét jelképesen a nagyszabású európai energetikai beruházás.

Az eseményen Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Kovács Pál klíma-és energiaügyért felelős államtitkár és Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. elnök-vezérigazgatója képviseli Magyarországot. A Déli Áramlat gázvezeték a Fekete-tenger partján fekvő Anapától indul, és Ukrajna kikerülésével a Fekete-tenger alatt, Bulgárián és Szerbián át Magyarországra, Szlovéniába és Olaszországba szállít gázt. A vezeték megépítésében az orosz Gazprom 50, az olasz ENI 20, a francia GDF és a német BASF-Wintershall energia- és gázcégek 15-15 százalékos részesedéssel vesznek részt.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2012. december 07. 19:51
Azt hiszem, hogy itt kell megkoszonnunk Gyurcsany Ferencnek es Bajnai Gordonnak, hogy ez a project letrejohetett: koszonjuk!
durrbele
2012. december 07. 18:27
Hülye Fidesz hogy támadta avval a barom Német zsótival egyetemben.Köszönjétek meg a Fletónak hogy legalább ebből lett valami,mert elbasztátok volna ezt is mint Bőst!
HSL
2012. december 07. 16:35
hogy fikáztak anno mindenkit finesszék, aki azt merészelte mondani, hogy a nabucco-nak nincs sok realitása...
laci0011
2012. december 07. 16:29
Nem leszünk gyarmat,simán megvesz a Gazprom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!