Csökkentené a kormány a gáz- és villanyárakat

2012. december 05. 14:05

A gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentése feltételeinek kidolgozására kérte a kormány az illetékes minisztériumot a kormányszóvivő közlése szerint.

2012. december 05. 14:05

A kormány szerdai ülésén arra kérte fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy dolgozza ki a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentésének feltételeit” – nyilatkozta az MTI-nek Giró-Szász András a kormányülés szünetében. Részleteket későbbre ígértek.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik. Ezt az ezen a területen működő cégek profitjának csökkentésével és az ezzel a lépéssel érintett összeg embereknél hagyásával tervezi a kabinet. „A közszolgáltatások nem arra valók, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa” – mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: azt elfogadja, hogy az energiát termelő cégeknél profitnak kell jelentkeznie, de a fogyasztó és a termelő közé „ékelődő” szereplők esetében a profitot minimálisra kell csökkenteni.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. december 06. 09:59
Ezt csinálja utána a Bajnai! Az átlagos rezsi /70ezer ft/ esetében,ez kb -7000 ft-ot jelentene! Nem sok,de több mint a semmi!
=nessuno=
2012. december 05. 23:20
Kádár János legjobb tanítványai....Demagóg kommunisták.
Potymog
2012. december 05. 22:08
Versenyezzen a szabadpiaci gázár a hatóságilag megállapított gázárakkal. A kisfogyasztónak pedig legyen lehetősége választani közülük. Én az olcsóbbat szeretném.
next mindig élni fog
2012. december 05. 21:55
Újabb adót fognak rájuk tolni? Az hihetetlen lenne ettől a kormánytól! Mi van az ÁFA csökkentéssel, mert az érint mindenkit és lehetséges, hogy még munkahelyek sem vesznének el! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!