LMP: A Matolcsy-csomag növeli a háztartások rezsijét

2012. november 19. 16:05

Vágó Gábor szerint az energiaszolgáltatók jövedelemadójának növelése és a közműadó bevezetése emelni fogja a rezsit.

2012. november 19. 16:05

Az LMP szerint hétfőn a parlament egy olyan, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bejelentett „megszorítócsomagot” tárgyal, ami az elfogadása után növelni fogja a háztartások rezsijét – mondta sajtótájékoztatóján Vágó Gábor. A képviselő az energiaszolgáltatók jövedelemadójának növelésére és a közműadó bevezetésére vonatkozó javaslatokat értékelve kijelentette, hogy azok a rezsit fogják emelni. Az LMP úgy gondolja, hogy nem a rezsiköltségeket, hanem az energiafüggetlenség kell növelni, miközben energiahatékonysági beruházásokat kell végrehajtani – mondta.  

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a Ház emellett már kilencedik alkalommal módosíthatja majd az idei költségvetést. Ha a kormány nem a „saját következetlenségéhez szabta volna” az államháztartási törvényt, akkor ezzel a módosítással már átlépnék azt a határt, amikor pótköltségvetést kell benyújtani – jelentette ki. Az LMP éppen ezért azt szeretné, ha az alapoktól kezdve áttárgyalnák a 2013-as büdzsét, hogy jövőre „ne kelljen ugyanebben a cipőben járni” – mondta. Emellett megismételte korábbi felvetésüket, amelyik szerint az adótörvényeken évente csak kétszer lehetne változtatni.

Más témában feltett kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a hvg.hu-n megjelentek kapcsán tisztáznia kell magát, és ha ez elmarad, akkor le kell vonnia a konzekvenciákat.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buddhafoga
2012. november 20. 07:48
Kedves Elégedetlen Csürhe! Tessék hatalomba juttattni egy Csürhekormányt, akkor majd minden ingyen lesz, senkinek sem kell adóznia, sőt alanyi jogon minden csürhének havi több millió forintot fog kifizetni az állam, úgy hogy természetesen szufficites lesz a költségvetés, 0%-ra csökkentik az államadósságot (sőt mi adunk majd kölcsön a bankoknak), és a gazdasági növekedés évi, mondjuk 200% lesz. HAJRÁ CSÜRHE! HAJRÁ CSÜRHEORSZÁG!
huttinger
2012. november 19. 21:36
http://kepviselofunky.blog.hu/2012/11/19/mar_megint_megszorit_a_rohadek_bajnai?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_11_19&utm_campaign=index Ez már nevetséges....
dönci4
2012. november 19. 18:50
Emelkedik a rezsi? Nem baj. A lényeg, hogy ez nem megszorítás.
kjkj945
2012. november 19. 16:32
""Vágó Gábor szerint az energiaszolgáltatók jövedelemadójának növelése és a közműadó bevezetése emelni fogja a rezsit."" december 1-től????? Az IDÉN DEC. 31-EL VÉGET ÉR!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!