Egy órával tovább aludhatunk éjjel

2012. október 27. 16:22

Szombatról vasárnapra virradó éjjel hatvan perccel vissza kell állítani az óráinkat, így ennyivel tovább aludhatunk éjszaka.

2012. október 27. 16:22

Vasárnapra virradó éjjel 3 óráról 2 órára kell visszaállítani az órákat, ezzel kezdődik a téli időszámítás, amely 2013. március 31-ig tart. Becslések szerint a nyári időszámítással egy város éves villamosenergia-fogyasztását spórolhatta meg az ország.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. október 29. 01:32
Hajnal három óra,hurrá nemsokára jön a váltás!!!A francba vissza kell venni az órát és csak kettő. Felemelő érzés.Ideje lenne tudomásul venni,hogy a munka világa nem a közszférából áll és nem csak a délelőtt dolgozókból!Aki műszakol,annak így is elvesznek tíz évet az életéből és akkor éljen a 65 éves nyugdíj korhatár.A Czombának sincs erről halvány lila fingja se.
birkakaka
2012. október 28. 13:18
Jó volna megszüntetni mert az ember belső biologiai órájának ellentmond.Azonkívül megfizetem busásan az elfogyasztott áramot igyis úgyis.Ha valaki nézi a villanyszámláját akkor rájön semmivel nem fizet kevesebbet ezekben a hónapokban sem.1 óra nem jelent semmit.Az hogy összesítem és kivetítem az országra csak átverés.Mindenki megfizeti az elhasznált áramot.Ha meg megfizetem akkor tessenek békén hagyni!
tetigi
2012. október 28. 12:45
Úgy látom, többen is meglehetősen tájékozatlanok a kérdésben. Az alap-időszámítás, ami nagyjából megfelel a földrajzi hosszúsági helyzetünknek, az a téli időszámítás. A nyári időszámítást valóban azért vezetették be, hogy az esti világítási költségeket csökkentsék. Ma már ennek egyre kisebb a jelentősége, mert az energiafogyasztásban nagyon lecsökkent a világítás részaránya. Az 1950-es években (oh, azok a régi szép idők!) volt már nálunk nyári időszámítás, ez akkor az ország tényleges földrajzi helyzetéhez igazodott. Amikor elvesztette a jelentőségét, megszüntették. A mostani nyári időszámítás az EU képmutató túlbuzgalmának a következménye, és számunkra már csak azért sem jó, mert a téli/nyári váltások időpontja nem a magyarországi, hanem a nyugat-európai viszonyokhoz igazodik.
bb2
2012. október 28. 12:17
A nyári időszámítás magyarázata: meg lehet spórolni az esti világítást. A téli időszámításkor mit lehet megspórolni? Semmit. Ez arra jó csak, hogy elköltsük azt, amit nyáron megspóroltunk. Szóval a téli időszámítás egy nagy húlyeség! Meg kellene szüntetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!