Dühös gazdák foglalták el a szabálytalan vállalkozó földjét Kajászón

2012. október 21. 10:34

Szabálytalan volt, és a mezőgazdasághoz sem ért az a Kiss Árpád, aki az állami földpályázaton a Kajászóhoz közeli területek kétharmadát megnyerte, ezért a föld nélkül maradt helyi gazdák saját kezelésbe vették a birtokot. Az Index cikke szerint a vállalkozó a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárának szomszédja.

2012. október 21. 10:34

Bár a Nemzeti Földalapkezelő pályázatának eredményei alapján egy kápolnásnyéki tetőfedő és nádarató vállalkozó, Kiss Árpád nyerte meg a Kajászóhoz közeli 285 hektárnyi földterületet, október 17-én négy, az állami földpályázaton elutasított Fejér megyei gazda saját kezelésébe vette a birtokot – számolt be az Index. A helyi gazdák szerint Kiss szabálytalan volt, és a mezőgazdasághoz sem ért. Ángyán József fideszes képviselő, volt vidékfejlesztési államtitkár a vállalkozóról korábban szintén leszögezte: ezidáig nem gazdálkodott, mezőgazdasági eszközei pedig nincsenek.

A helyiek szerint Kiss Árpád az állami földet, ami a Kajászón bérbe adott területek kétharmada, Dörömbözi József agárdi nagygazda kezébe adná megművelésre. Az Index cikkében arról is beszámolt: Kiss Árpád annak a Farkas Imrének kápolnásnyéki telekszomszédja, aki a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkáraként felügyeli a Nemzeti Földalapot, valamint elnöke a Birtokpolitikai Tanácsnak. A Kiss pályázatával kapcsolatban megemlített szabálytalanságról Boór Ferenc, a Fejér Szövetség és Összefogás a magyar földért egyesület szóvivője azt mondta: a terület négy hektárral nagyobb, mint amire a vállalkozó pályázhatott volna.

A helyi gazdák a „törvényesség helyreállítása érdekében” vették saját kézbe az önkormányzati tulajdonú területet. Erről a Nemzeti Földalap kezelő szerveit és a vidékfejlesztési minisztert is tájékoztatták. Ugyan nem jelentették be, de pont emiatt egy nyertes már vissza is adta pályázatát a megyében – mondta Boór az Indexnek. Hozzátette: egyetlen kajászói lakos sem nyert földet a pályázatokon, Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke kapta a helyi földek maradék egyharmadát.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. október 22. 09:53
Nem igaz! A HírTV nem hozta le a hírt, tehát nem igaz! Sőt az MN sem írta meg! Aljas hazugság az egész! És a nádarató igen is törvényesen nyert. A helyiek meg törvénytelenül pályáztak. Ezt mindenki tudhatja, aki Fidesz hívő!
Potymog
2012. október 21. 19:17
"Kiss Árpád nyerte meg a Kajászóhoz közeli 285 hektárnyi földterületet, október 17-én négy, az állami földpályázaton elutasított Fejér megyei gazda saját kezelésébe vette a birtokot" 285 hektár nagyon nagy! Akár mind az ötnek juthatott volna belőle, és mind az öten meg is tudnának belőle élni családostul. Azt persze csak remélem, hogy földművelésből akar élni, aki földet szerez.
Potymog
2012. október 21. 19:12
"egyetlen kajászói lakos sem nyert földet a pályázatokon, Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke kapta a helyi földek maradék egyharmadát" Ha valaki már polgármester és akárminek az elnöke is, akkor nem lesz ideje traktorral szántani! A pályázatoknál valóban a földet művelni akaró, a földdel foglalkozó embereknek kéne földet juttatni!
nisz
2012. október 21. 16:56
Klasszikust idézek: "Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!