Oszkó szerint nem az IMF miatt kell takarékoskodni

2012. szeptember 26. 15:01

A volt pénzügyminiszter szerint a munkahelyvédelmi akcióterv az első értelmes irányú gondolat, csak nincs rá fedezet.

2012. szeptember 26. 15:01

Oszkó Péter a Mokkában elmondta: nem igaz, hogy kizárólag a külső körülmények miatt kell az IMF-hitel, hiszen más régiós országnak nincs szüksége segítségre. A volt pénzügyminiszter szerint nem a valutaalap miatt kell újabb és újabb takarékossági intézkedéseket hozni.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2012. szeptember 27. 09:30
… A nagy KÉRDÉS oszkó úrrrrrrrrrrrrr és a hazánk vagyonát kiárúsító szocialista hazaárulókhoz, no meg az őket hatalomban tartókhoz .. vajon 2008-ra, a NAGY a jólétben, a dübörgő, GAZDAGSÁG, A SZÁGULDÓ pannon-PUMA idején, HOGYAN de FŐLEG MIÉRT KERÜLT az IMF lélegeztető gépére Magyarország??
Sándor
2012. szeptember 27. 09:25
Még lassan az ország teljes eladósítás után nemzeti hősei lesznek lassan! 1. az IMF-hitel gyors felvételére nem az adósságkezelés, hanem az MNB devizatartalékainak megemelésére és bankmentő csomag elfogadása miatt volt szükség. 2. Komoly ára volt, ennek az elkapőkodott lépésnek: bér- és nyugdíjcsökkentés, adóemelés és egyéb megszorítások jártak a nyomában, amelyek egy részére csak 2009-ben derült fény. 3. Magyarországnak a korábbi -szocialista- gazdaságpolitikája miatt nem voltak olyan tartalékai, mint egyes régiós országoknak, ezért a balliberális kormányzat, -a külföldi multikat nem érintő- brutális megszorításokba kezdve tovább mélyítette az addigra is óriási válságot.
Sándor
2012. szeptember 27. 09:24
"Más régiós országban nem az MSZP-SZDSZ volt hatalmon nyolc évig, míg régiós versenytársaink a 2004-es EU csatlakozásuk után elkezdtek felzárkózni Európához, addig a „magyar” baloldal liberális söpredékükkel együtt szétlopta, leamortizálta az országot, ezt támasztja alá minden gazdasági mutatónk 2002-től. A mélyrepülésünk nem 2010-ben kezdődött, azért ezt tudnia kellene még Oszkó elvtársnak is... Egyébként pedig minden IMF megállapodás rossz: évek óta arról szólnak a hírek, hogy ha egy európai állam az IMF-hez fordul „segítségért”, rövid időn, hónapokon belül újra az IMF-re lesz szüksége,....."
3.bicnicc
2012. szeptember 27. 02:10
"Cristina Fernández argentin elnök indulatosan visszautasította kedden a Nemzetközi Valutaalap (IMF) arra vonatkozó kritikáját, hogy kormánya megbízhatatlan adatokat szolgáltat az ország gazdaságáról, visszautasította az IMF fenyegetését, miszerint Argentína szankciókra számíthat, és a globális hitelintézetet hibáztatta a világgazdasági válságért. " http://gazdasagiradio.hu/cikk/82564/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!