További leépítések várhatóak a közszférában

2012. szeptember 22. 14:04

6-8 ezer állást szüntetne meg a központi közigazgatásban a kormány – értesült a Népszabadság. A lap szerint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hamarosan erre irányuló törvényjavaslatot terjeszt a kormány elé. A leépítés elsősorban a minisztériumokat és háttérintézményeiket, illetve a megyei és kormányhivatalokat érintené.

2012. szeptember 22. 14:04

A Népszabadság információi szerint nyáron az IMF-delegáció tájékoztatta a kormányt: álláspontjuk szerint 40 százalékkal több közalkalmazott és köztisztviselő van Magyarországon, mint amennyire szükség volna.

200 főosztály-vezetői, illetve osztályvezetői állás szűnne meg, valamint a minisztériumok háttérintézeteinek számát is csökkenteni fogják, többek között integrálva az eddig különálló szervezeteket. Megszűnhet az Országos Egészségügyi Pénztár is, feladatait több más szerv között osztanák el – írja a lap.

Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárcanélküli miniszter a hét során többször is utalt arra, hogy a kormány komolyan veszi a létszámleépítés lehetőségét. Erre legutóbb a Magyar Nemzetnek adott szombati interjújában tért ki. Kifejtette: felmerült az állami bürokrácia csökkentése, de „szó sincs persze arról, hogy tömegek kerülnének utcára”, valószínűbb, hogy a távozó nyugdíjasok helyére nem vesznek fel új dolgozókat.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ha1ba
2013. január 05. 11:49
Nagyon nagy a sikkasztás és a korrupció Győri önkormányzat mellék épülete a vasutállomással szembeni. Feketén vásároltak titkosszolgálati eszközöket otthonukba. A Móricz Zsigmond rkp 6-8 azzal játszanak van egy weboldalam is erről: https://sites.google.com/site/elmemanipulacioellenimozgalom/
orbán(c)
2012. szeptember 23. 11:47
Az imf kéri a leépitéseket.akkor hogy is van ez?Kezdődik amegszorítás rákenve az unióra.
tatka46
2012. szeptember 23. 11:39
Azért egyet ne felejtsen senki ,mindenkit kirúghatnak ezek a szemetek,miért kell azon örülni ha kirúgnak közszolgákat nekik is van számláik,adósságaik.Dögöljön meg a szomszéd lova ? Ez a magyar ,örűl ha neki nincs baja de örűl ha másnak baja van.
laci0011
2012. szeptember 23. 10:41
Érdekes adat,hogy az IMF szerint majdnem 2.szer annyian vannak mint kéne,lehet hogy a realitás inkább 3.Annyi stallum van, mondjuk 1 főosztály vezér,annak helyettese 1-2 db,ezeknek titkárnő,iroda,irodaház.Iskola fűtésre meg nincs pénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!