Kövér: Nem lehet politikai feltétele az IMF-megállapodásnak

2012. szeptember 20. 14:22

Az IMF/EU támogatásnak csak gazdasági természetű feltétele lehet, politikai nem – szögezte le Kövér László, újságíróknak beszámolva arról, hogy ebben egyetértésre jutott a német Bundestag elnökével csütörtökön Strasbourgban folytatott megbeszélésén.

2012. szeptember 20. 14:22

Az Országgyűlés elnöke az Európa Tanácshoz (ET) tartozó országok parlamenti elnökeinek konferenciáján vesz részt. A tanácskozás előtt kétoldalú találkozója volt Norbert Lammerttel, aki – mint elmondta – kifejtette azt a német álláspontot, hogy az európai válságkezelés során mindenkinek a maga problémáját kell megoldania, ha viszont ehhez közösségi segítséget igényel, akkor bizonyos feltételeknek meg kell felelni.

„Abban értettünk egyet, azt sikerült tisztáznunk, hogy ezek a feltételek, ha már pénzről van szó, csak gazdasági természetűek lehetnek, politikaiak nem” – mondta Kövér László.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2012. szeptember 20. 15:19
Csodálkozom, hogy mennyi kommentelő volt jelen ezeken a tárgyalásokon, és milyen tájékozottak.
bigyomail
2012. szeptember 20. 15:12
Olyan ügyesek. Elutasítják például a nyugdíjcsökkentést, amit az IMF nem is kért és most meg megegyeznek, hogy nem lehetnek politikai követeléseik sem, amik ugyan eddig sem voltak, de hát mindegy is. A lényeg, hogy legyőztük a nehézségeket, az meg már nem számít, hogy amiket legyőztünk nem is léteztek, csak mi találtuk ki. Ügyes kommunikációs trükkök ezek.
==T==
2012. szeptember 20. 14:47
Mivel a pénz az IMF-é (forrását meg jelentős részben a németek adják) olyan feltételekkel adnak hitelt, amilyenekkel akarnak. A kormány meg eldönti, hogy úgy kell-e.
balint60
2012. szeptember 20. 14:38
Mi köze van a Bundestag elnökének a mi IMF megállapodásunkhoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!