KDNP: Végre azonos a mérce a diktatúrák között

2012. szeptember 11. 13:47

A KDNP kommunizmus bűnei munkacsoportja szerint végre azonos módon ítéljük meg a nemzetiszocialista és a kommunista bűncselekményeket.

2012. szeptember 11. 13:47

Eötvös Péter, a KDNP kommunizmus bűnei munkacsoportjának vezetője úgy fogalmazott: megelégedéssel vették tudomásul, hogy végre azonos a mérce a nemzetiszocialista és a kommunista indíttatású népirtás megmérettetésére és, hogy a magyar jogalkalmazó szervek a nemzetközi jog alapján járnak el a parancskiadók esetében is. Ezzel valójában megszűnt az tehetetlenség, amelyet a jogállam eddig tanúsított a kommunista háborús bűnös megítélésében – írta. 

Hozzátette: fontosnak tartják a történteket, függetlenül az esetleges büntető per kimenetelétől, mert az ügynek elvi jelentősége van. Rámutat a kommunista vészkorszak embertelen mivoltára, a jobb- és baloldali diktatúra közös gyökereire és módszereire, „amely hullák tömegein gázolt át hamis, megvalósíthatatlan célok elérése érdekében.” – zárul a kommüniké.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2012. szeptember 11. 16:52
"a KDNP kommunizmus bűnei munkacsoportjának vezetője úgy fogalmazott: megelégedéssel vették tudomásul, hogy végre azonos a mérce a nemzetiszocialista és a kommunista indíttatású népirtás megmérettetésére és, hogy a magyar jogalkalmazó szervek a nemzetközi jog alapján járnak el a parancskiadók esetében is." Egyszóval nyomják a demokraták is az ideológiái harcot vastagon, éppúgy mint a komcsik, szinte alig van köztük különbség. Szerintem mindenki, aki emberölést követ el, emberölésre ad parancsot, emberölésre buzdít az bűnös és büntetést érdemel. Minek ide az ideologia? Tán arra, hogy a demokraták mentséget találjanak arra, amikor a exportálják a demokráciát, amikor a demokrácia nevében küldik a bombázokát Irakba, Líbiába, vagy amikor fegyverekel, robbanóanyagokkal látnak el mindenféle lázadókat különböző országokban?
ottapont
2012. szeptember 11. 16:20
Az ügynök akták nyilvánosságra hozatala nélkül pusztán gesztus értékű.
freehckr
2012. szeptember 11. 15:34
„azonos a mérce a nemzetiszocialista és a kommunista indíttatású népirtás megmérettetésére” Ja... nürnbergi per kontra... ö... izé...
kjkj945
2012. szeptember 11. 15:26
És az eju se nem fog belepofázni az ezen ügyekben hozott törvényekbe?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!