Több mint kétmilliárdba kerül majd a házőrség

2012. augusztus 02. 09:39

Az Országgyűlés Őrség létszáma 349 fő lehet, egy házőr átlagosan havi 407 ezer forintot kereshet majd – írja a Blikk.

2012. augusztus 02. 09:39

Az Országgyűlés Hivatala a Blikk kérdésére közölte: 349 fővel állhat fel az Országgyűlési Őrség. Közülük 339-en hivatásos jogviszonyban, tízen pedig köztisztviselőként szolgálnak majd. A Kövér László házelnök kezdeményezésére felálló házőrség a Parlamentet és a házelnököt is védi majd, illetve az ülésteremben is ők tartanak rendet. A házőrök a képviselők ellen is alkalmazhatnak testi kényszert.

A jövő évi költségvetésben az Országgyűlési Őrség személyi juttatásaira több mint 2,1 milliárd forintot különítettek el. A Blikk számításai szerint egy házőr átlagos havi bére bruttó 407 ezer forint lesz. Dologi kiadásokra összesen 200 millió forintot fordíthatnak majd.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
messze
2012. augusztus 02. 15:00
Ezért jó ha a bizonyos dolgokba a nép is beleszólhat. A mikor a svájci miniszterek hét helyett kilencen akartak lenni a nép keményen elvetette a szavazásnál. Dolgozzanak többet, volt a jelszó. :-D
messze
2012. augusztus 02. 14:10
Svájc közlekedési, energia, környezetvédelmi és komunikácios minisztere (Moritz Leuenberger. Itt összesen 7 miniszter avagy tanácsos van.) itt lakott a környékemen. Zürichben. Minden hétfőn láttam, hogy reggel fél hétkor várt a villamosra és ment a pályaudvarra a berni vonatra. Eltudjátok képzelni ezt egy otthoni miniszterröl? Svájcban a parlamet védelme a rendőrséghez tartozik. Bokacsapkodos díszőrség sincs. Az eszem megáll ha ilyen híreket olvasok otthonrol.
Aldo Raine hadnagy
2012. augusztus 02. 13:47
"Az Országgyűlés Hivatala a Blikk kérdésére közölte: 349 fővel állhat fel az Országgyűlési Őrség." Tehát gyakorlatilag majdnem minden képviselőre jut egy őr. Ennyire szarnak? Ha a lakosság is ilyenfontos a fidesznek, akkor a lakosság létszámát figyelembe véve lehetne egy 10milliós rendőrség. Minden lakos mellé egy rendőr.
Gumimaci
2012. augusztus 02. 13:17
"A házőrök a képviselők ellen is alkalmazhatnak testi kényszert." Agyakorlatban a mondat így lesz helyes: "A házőrök testi kényszert alkalmazhatnak az ellenzéki képviselők ellen." Ugyanis miért testi kényszerítenék a fideszes képviselőt, aki úgyis benyal csontig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!