Nehéz tárgyalásra számít Varga Mihály

2012. július 09. 11:35

A miniszter szerint adókérdésekben lehetnek leginkább viták az IMF-tárgyalás során. Varga Mihály a köztévében leszögezte: azzal a nyitottsággal fognak a tárgyalóasztalhoz ülni, amit korábban ígértek.

2012. július 09. 11:35

Kemény tárgyalásokra készül Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, aki főleg adózási kérdésekben számít vitára. Erről a tárca nélküli miniszter hétfőn, az m1 Ma Reggel című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és az IMF tárgyalóküldöttsége. Varga szerint nem kizárt, hogy a hiteltárgyalások során előkerülhet a vagyonadó vagy az ingatlanadó kérdése is.

A miniszter szerint, ha a tárgyalások során a magyar gazdaságpolitika alapelemeit érintik, akkor el fogják mondani, hogy a kormány erről másképp vélekedik. Úgy fogalmazott: meglátják, hogy lehet-e kompromisszumot kötni. Közölte azt is, azzal a nyitottsággal fognak a tárgyalóasztalhoz ülni, amit korábban ígértek.

Varga biztos abban, hogy a tranzakciós illeték ügye elő fog kerülni a megbeszéléseken. A miniszter szerint el fogják mondani: eddig inkább az volt a furcsa, hogy miközben a bankok nagy része fizetett bankadót, ebből a jegybank kimarad. Ezért most a kincstár és a jegybank bevonása helytálló kezdeményezése a kormánynak. Szerinte ebben a kérdésben lesz vita, de nem hiszi, hogy ezen múlna a megállapodás megkötése.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Terminátor
2012. július 09. 11:55
Az Mszp által bevezetett vagyonadót ami ugye első lakás esetén a 30millió feletti részre vonatkozott eltörölte a polgárpárti fityisz . Majd most amikor a cigányokon kívül mindenki fog fizetni ingatlan adót az már jó lesz ... köszönjük viktorka ! Ilyen pancser népnyúzó kormánya még nem volt az országnak !
liberálzöld.
2012. július 09. 11:43
"Nehéz tárgyalásra számít Varga Mihály" Hát .... Összekötözött kézzel - lábbal kissé körülményes dolog úszni! Versenyt nyerni meg pláne! De hát mit tehet az, akinek unortodox edzői vannak?
trespass
2012. július 09. 11:41
"Varga szerint nem kizárt, hogy a hiteltárgyalások során előkerülhet a vagyonadó vagy az ingatlanadó kérdése is." Magyarul ezek lesznek a következők és majd az IMF nyakába varrják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!