Hatmilliót fordított az Országgyűlés Hivatala Nyirő újratemetésére

2012. július 06. 16:15

Vadai Ágnes írásbeli kérdésre adott válaszból kiderül: a parlamenti hivatal összesen 6 millió 42 ezer forint értékű kötelezettséget vállalt Nyirő József újratemetésével összefüggésben.

2012. július 06. 16:15

Hatmillió forintot fordított Nyirő József újratemetésének előkészületeire az Országgyűlés Hivatala, derül ki a házelnök kabinetfőnökének tájékoztatásából, amelyet a Demokratikus Koalícióhoz tartozó Vadai Ágnes kérdésére adott. Veress László válaszát a DK küldte el az MTI-nek.

Kövér László kabinetfőnöke ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy az író újratemetését a Székelyudvarhelyért Alapítvány kezdeményezte, egyidejűleg védnöknek kérve fel a házelnököt. Emellett arra is emlékeztetett, hogy Nyirő József sírhelyének gondnoka a magyar állam, a sírgondnoki jogokat az Országgyűlés Hivatala gyakorolja. Tájékoztatása szerint a parlamenti hivatal összesen 6 millió 42 ezer forint értékű kötelezettséget vállalt az újratemetéssel összefüggésben. Veress László a Vadai Ágnesnek küldött válaszában ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Nyirő József újratemetése nem ideológiai vagy politikai kérdés, hanem kegyeleti aktus.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!