Szili adóegyszázalékokból támogatná a pártokat

2012. június 05. 16:47

Szili Katalin független országgyűlési képviselő megváltozatná a pártfinanszírozási rendszert: a pártok finanszírozását kizárólag a személyi jövedelamadó további egy százalékának felajánlásából biztosítsák.

2012. június 05. 16:47

A volt házelnök június 1-jén törvényjavaslatot nyújtott be elképzelésükről, amellyel a jövőben nem csak az országgyűlési választásokon legalább 1 százalékos szavazatarányt elért erők, hanem valamennyi bejegyzett párt támogatást kaphat.

Az adózok az egyházaknak, illetve civil szervezeteknek felajánlott egy százalékhoz hasonlóan ajánlhatnák fel személyi jövedelemadójuk egy harmadik százalékát a nekik szimpatikus pártnak. Így valamennyi bejegyzett párt tényleges társadalmi támogatottságának megfelelő finanszírozásban részesülhet, miközben a választók ezen az úton évente értékelhetik a pártok teljesítményét.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuzsagati
2012. június 06. 12:39
Figyeljetek gyerekek! Néhány kivételtől eltekintve nem vagytok normálisak. Az a legmegdöbbentőbb számomra, hogy képtelenek vagytok gondolkodni, sőt, talán önveszélyesek is vagytok. 1. A demokratikus alapokon nyugvó intézményrendszerünkben a pártok azok, akik az ország vezetésére elsősorban pályázhatnak. Ha megfeszülünk, akkor sem tudjuk ezt elkerülni. Azaz ha szidjátok is őket, akkor is ők lesznek hatalmon, Nektek pedig kus van. 2. Úgy is fogja az állami költségvetés támogatni a pártokat, legalább jobb lenne úgy, hogy a 4 éven belül is beleszólhassanak a polgárok azok életébe. 3. Prónay úr nézetei is azt sugallják, hogy vélhetően tartozik legalább érzelmileg valamely szerveződéshez. Így azok is kaphatnának nézeteik minél szélesebb körű terjesztéséhez forrást, ha ez a javaslat megvalósul. 4. Olyan idióták vagytok, hogy inkább szidtok alaptalanul egy asszonyt, minthogy belegondolnátok a javaslat korrektségébe. SZ.K. szerintem mióta megszabadult a csirkefogóktól, csak olyan javaslatot adott elő és csak olyankor szólalt meg, amikor a társadalom jobb létéért tehetett. Ha bérkommentelők vagytok, megbocsátok Nektek, de azért Ti is, akik minősíthetetlen szavakat használtatok, elnézést kérhetnétek. 5. A Kubatov-lista lakcímenként van, én is már láttam nem keveset. 4.5 millió adózó választópolgárt nem lehet sakkban tartani. Ez az intézmény lehetne a legnagyobb figyelmeztető erő a kormányzó pártoknak, hogy hamar megkapjátok a "jutalmatokat" az 1% felajánlásával vagy fel nem ajánlásával.
Hajdú Sógor
2012. június 05. 23:50
Na és mi lesz a lélegeztetőgépekkel??
tarackos
2012. június 05. 18:56
Támogatom! Ha a képviselők fizuját is az egy százalékból dobjuk össze...
krisztoforo48
2012. június 05. 18:25
Ha valakik alapítanak egy szervezetet,annak költségeit is állják.Ha nem tudják,akkor szüntessék meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!